Albiol exigeix a la UE que “condemne amb rotunditat” la repressió policial a Catalunya i expediente al Govern de Rajoy

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol avisa de que “el silenci de les institucions s’entendria com a recolzament a la brutal actuació” de l’Executiu central, un “ús de la força que no té cabuda a Europa”. L’eurodiputada se suma a la iniciativa del Grup Parlamentari de l’Esquerra Unitària Europea (GUE-NGL) per debatre al plenari que hui comença a Estrasburg allò ocorregut amb motiu de l’1O.

Albiol ha exigit a la Unió Europea que “condemne amb rotunditat”la “brutal repressió” exercida pel Govern de Mariano Rajoy a Catalunya durant la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. L’eurodiputada exigeix, a més, l’obertura d’una investigació per part de la Comissió Europea contra l’Estat espanyol per vulneració dels drets fonamentals i suma el recolzament d’Esquerra Unida a la sol·licitud del Grup de l’Esquerra Unitària Europea i altres grups per a que es modifique l’agenda del plenari que comença aquesta vesprada a Estrasburg i es puga debatre l’actuació de l’Executiu espanyol.

“Davant la brutal repressió portada a terme pel Govern espanyol a Catalunya contra qui esperava als col·legis per exercir el seu dret a vot, no pot haver silenci per part de les institucions de la Unió Europea. El silenci s’entendria com un recolzament a la brutal actuació de l’Executiu de Rajoy”, ha dit Albiol.

En aquest sentit, l’eurodiputada ha exigit que tant la Comissió Europea com l’Eurocambra i el Consell Europeu “condemnen la violència exercida pels cossos de seguretat sota el mandat del Govern de Rajoy”, i que s’inicien “els tràmits oportuns per obrir un expedient a l’Estat espanyol per vulneració dels drets fonamentals”.

La portaveu d’EU ha comparat “la lliçó de democràcia i civisme que va donar durant tot el dia d’ahir el poble català” amb “la imatge d’un Govern requisant urnes i paperetes a base de colps i pilotes de goma impedint l’exercici de la democràcia”. “A Europa no pot tindre cabuda una violència institucional d’aquesta magnitud”, ha afegit.

Albiol ha remarcat que les institucions de la Unió Europea “haurien d’actuar per protegir la democràcia a tot el territori UE i situar-se al costat de la ciutadania de Catalunya”. Un poble que “malgrat la repressió, no va caure en provocacions i va acudir a les urnes per a que guanyara la democràcia”.

Per últim, l’eurodiputada d’Esquerra Unida ha mostrat tot el seu recolzament a les mobilitzacions dels propers dies i s’ha sumat a la petició que tornarà a fer aquesta vesprada el GUE/NGL per modificar l’agenda del plenari i introduir un punt a l’ordre del dia per debatre el que es va viure ahir. A més, creu que després de “l’actuació desproporcionada i brutal”, Rajoy només té una eixida, que és dimitir”.

Related Articles

Back to top button