EUPV torna a demanar al Govern que recupere una finca de Xàbia que encara pertany a un ministre franquista

Sixto: “Ens sembla lamentable l’actitud del PP que, en lloc de possibilitar que es recupere aquest espai, segueix mantenint els privilegis dels franquistes i açò és inadmissible”

El diputat d’Esquerra Unida, Ricardo Sixto, ha tornat a demanar de nou en la present legislatura explicacions al govern del PP sobre la finca de luxe de Xàbia que encara gaudeix la família del ministre franquista Mariano Navarro Rubio. Sixto, que en l’anterior legislatura ja va registrar preguntes sobre aquest tema sense obtenir resposta per part de l’Executiu de Mariano Rajoy, ha denunciat que el PP, en lloc de facilitar la recuperació pública dels terrenys, en 2014 va modificar el reglament de la Llei de Costas i va perllongar durant 75 anys més la concessió dels terrenys, concedint més privilegis a aquesta família.

Aquesta finca, situada a escassos metres del mar en un lloc conegut com la Punta de l’Arenal de Xàbia (Alacant), va ser venuda al ministre de Franco en 1959 i està situada en un jaciment arqueològic d’època romana. La concessió de la finca d’uns 7.000 metres quadrats i l’aprofitament dels terrenys va caducar a l’abril de 2012 i “és injustificable que a hores d’ara aquest espai no siga encara públic”, -explica Sixto- “i més encara quan l’Ajuntament mai ha deixat de reclamar la propietat”.

La realitat és que a dia de hui la finca segueix en mans de la família de l’ex ministre franquista Navarro Rubio gràcies a que a l’octubre de 2014 el Govern va redactar un nou reglament de la Llei de Costes que ha permès mantenir de moment el caràcter privat que la Punta de l’Arenal ha tingut des de 1959, en perllongar durant 75 anys més la concessió de tots aquells immobles construïts legalment en aqueix domini de l’Estat abans de 1988.
Els terrenys haurien de ser un dels enclavaments costaners més imponent de la Marina Alta gràcies a les seues espectaculars vistes a la badia de Xàbia, la roca de les seues costes i l’alt valor cultural del seu assentament sobre un jaciment romà.

No obstant açò, -ha continuat el dirigent de la formació d’esquerres- “s’enfronten a una degradació a marxes forçades a causa de l’existència de pasterades de ferros oxidats, pues retorçades, trossos solts de filferro amb risc per als transeünts, munts de pedres i enderrocs, pols a discreció, matolls, canyes i residus industrials”.

“Ens sembla lamentable el desinterès del Govern que segueix impedint que es recupere aquest espai que hauria de ser ja públic. Rajoy segueix mantenint els privilegis dels franquistes i açò és inadmissible”, ha conclòs.

 

Related Articles

Back to top button