Rosa Pérez Garijo (EU): “EUPV ja va denunciar la connexió entre Taula i la F-1”

A la diputada provincial d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, “no li sorprèn” la informació que apunta que podria existir una connexió entre el cas Taula i la F-1, tal i com han publicat hui alguns mitjans de comunicació. “De fet, ja ho vam reflectir nosaltres en la nostra denúncia”, ha afirmat Pérez Garijo.

Segons aquestes informacions, la Fiscalia Anticorrupció va traslladar al Jutjat que instrueix el cas Valmor que “podrien existir unes altres il·lícits comesos a través de la mercantil Thematica Events SL”, una empresa que ja apareixia en la denúncia que Pérez Garijo va presentar en juliol de 2014 i que va donar peu a l’operació Taula.

“Com vam dir des del principi, no es tracta del cas Imelsa, sinó del cas del Partit Popular de la Comunitat Valenciana”, ha afegit la diputada d’esquerres.

La diputada provincial d’EUPV en la Diputació de València, Rosa Pérez Garijo, ha eixit al pas de les informacions publicades que apunten una possible connexió entre el cas Taula i la F-1, ambdues causes denunciades per Esquerra Unida en la legislatura anterior.

Segons aquestes informacions, la Fiscalia Anticorrupció va traslladar al Jutjat que instrueix el cas Valmor que “podrien existir unes altres il·lícits comesos a través de la mercantil Thematica Events SL”, una empresa que ja apareixia en la denúncia que Pérez Garijo va presentar en juliol de 2014 i que va donar peu a l’operació Taula.

De fet, la diputada d’esquerres ha subratllat que “lluny de sorprendre’m, el ben cert és que ja ho vam reflectir en la denúncia presentada per Esquerra Unida en juliol de 2014 i ho vam deixar palès en la roda de premsa que vam realitzar en abril de 2015, on vam repartir un esquema de les connexions entre les mercantils”.

Thematica Events va ser una empresa creada el 20 de juny de 2002, propietat de l’empresari Rafael García Barat, imputat en el cas Taula, encara que fins el 2004 va estar també vinculada al també empresari del Grup Engloba, José Adolfo Vedri, i al mateix Marcos Benavent, que va adquirir partipacions de Thematica Events en 2002 a Vedri i en 2004 a García Barat mitjaçant contractes privats, tal i com ell mateix va declarar en seu judicial.

Tal i com ha recordat la pròpia Pérez Garijo, “Thematica Events era una de les cinc mercantils a les que facturava Berceo Mantenimientos, –una presumpta ‘empresa pantalla’ creada per l’ex-gerent d’Imelsa, Marcos Benavent–, que, al seu torn, facturaven a la pròpia Imelsa, a la corporació provincial i a Valmor per treballs que presumiblement tampoc es realitzaven”.

Segons constava en la documentació repartida per EUPV en la compareixença pública a la qual al·ludeix Rosa Pérez, el que fóra gerent d’Imelsa des de l’arribada d’Alfonso Rus a la presidència de la Diputació en 2007 fins el mes de gener de 2015, Marcos Benavent, va ser propietari del 99 per cent de les accions de Berceo Mantenimientos, creada en 2008, “encara que tenia com a administradores a unes altres persones”.

En els sis mesos que van discórrer des d’octubre de 2008 fins a gener del 2009, facturà a Thematica Events i a altres quatre empreses més un total de 561.401 euros, que al seu torn facturaren a Diputació, Imelsa i Valmor per “treballs tant variats” com excavacions de terra, dissenys, fabricar 12.000 tovalles, fer un pavelló o muntar un circuit per a la Fórmula 1, “i això amb solament un treballador”, ha explicat Rosa Pérez.

 

 

Related Articles

Back to top button