EUPV amplia la seua denúncia en la Fiscalia en demanar que s’investigue a l’arquitecte municipal i a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, contínua recolzant l’ampliació de la denúncia presentada pel col·lectiu de Sogorb davant la Fiscalia de Castelló en considerar que s’han unflat i falsificat les xifres d’habitants per a obtenir una major concessió de l’aigua que tramita la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. Segons dades de l’INE, Sogorb compta amb una població de 9.005 habitants i en l’expedient iniciat pel govern local del PP i continuat amb l’actual equip de govern, format per PSOE i l’Agrupació d’Electors Sogorb Participa, s’indica que aquest municipi té una població de 17.950 habitants.

Per la seua banda, el responsable local d’Esquerra Unida a Sogorb, Paco Latorre, ha explicat que “hem aportat noves proves a la Fiscalia que vincularien a l’arquitecte municipal de l’Ajuntament de Sogorb i a la pròpia Confederació Hidrogràfica del Xúquer en la presumpta falsificació del nombre d’habitants”.

En concret, Latorre es va referir a un informe que l’arquitecte municipal va emetre el 9 de juny de 2014, certificant que el municipi de Sogorb tenia una població estacional de 6.575 habitants. “Perquè es compute un sol habitant com a població estacional els manuals del seu càlcul diuen que 50 persones han de visitar la ciutat durant almenys una setmana. Creiem que aquest informe és absolutament irracional i manca de qualsevol tipus de valor tècnic i científic”, ha dit.

El màxim dirigent d’EU a Sogorb ha posat com a exemple Barcelona, que és la tercera ciutat europea en nombre de visitants, que té 1.600.000 habitants i una població estacional estimada per l’Institut d’Estadística Català de 52.141 persones, “amb el que perquè Sogorb tinguera les xifres de població estacional que afirma l’arquitecte deuria tenir una població de més de 200.000 habitants”.

Respecte de la CHX, Latorre ha indicat que és “paradoxal que en 2006 volguera rebaixar la concessió hídrica de Sogorb a 809.375 metres cúbics i en 2014 accepten els seus tècnics un informe sense rigor algun d’un arquitecte municipal, per a acabar concedint en 2016 un total d’1.759.910 metres cúbics, més del doble de l’inicialment previst”.

El responsable local d’Esquerra Unida a Sogorb ha acabat afirmant que “anem a arribar fins al final, caiga qui caiga, perquè tota la tramitació de l’expedient de modificació de concessió hídrica a Sogorb està plena d’irregularitats, mentides i dades que no es corresponen amb la realitat”.

Related Articles

Back to top button