Albiol denuncia a Brussel·les a la Delegació del Govern per promoure delictes d’odi permetent la concentració feixista d’ahir a València

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol denunciarà a la Delegació del Govern central a València per haver autoritzat la concentració convocada per grups d’ultradreta davant el teatre on se celebrava un acte sobre el referèndum de Catalunya. Per a Albiol, “que la Delegació del Govern, amb els antecedents del dia anterior a Saragossa, els del divendres a Barcelona, i mentre es produeixen convocatòries ultres cridant a la violència contra qui recolza el referèndum, autoritze una concentració convocada per entitats feixistes, no només incompleix la Decisió Marc 2008/913/JAI europea sobre ensalzament de règims genocides, és que aquesta Delegació és un autèntic perill per a la convivència ciutadana”.

Albiol traslladarà aquesta denúncia a la Comissió de Llibertats, Justícia i Afers Interns del Parlament Europeu, “a fi de que tinguen coneixement de l’escalada totalitària de les autoritats espanyoles davant el conflicte polític a Catalunya. No només des del Govern i les institucions judicials s’estan militaritzant els carrers amb una invasió de forces de seguretat, s’estan vulnerant drets fonamentals com la llibertat d’expressió i fins i tot de reunió. És que a més diàriament s’estan tolerant manifestacions de caire feixista, on grups ultres es permeten agredir a càrrecs electes, amenaçar i intentar agredir a periodistes, o fins i tot intercanviar amb agents policials salutacions feixistes”. Per això, amb uns precedents tan greus, resulta inaudita la postura de la Delegació, amb Juan Carlos Moragues al capdavant: “Afortunadament no va haver incidents de gravetat, però això no oculta la greu irresponsabilitat d’un Delegat del Govern que, lluny de garantir la seguretat com és la seua missió, va preferir afegir gasolina a l’incendi i tolerar que els lemes i símbols nazis i ultradretans ocuparen la via pública a escassos metres dels assistents a l’acte. Totes i tots sabem que en les actuals circumstàncies no es pot córrer el risc de permetre enfrontaments; sembla que tothom, excepte Moragues, que ni tan sols va ordenar que s’allunyara el grup de feixistes de la porta del teatre”.

Per a la portaveu d’Esquerra Unida a Brussel·les, “la preocupació davant aquests fets és compartida per molts companys i companyes eurodiputats, però lamentablement sembla que la Comissió Europea prefereix mirar cap a una altra banda mentre els drets bàsics de la major part de la ciutadania catalana han estat suspesos de facto. Mentre gran part d’Europa s’adona que el feixisme a Espanya simplement havia estat dissimulat temporalment, ara tot el continent comprova com les estructures franquistes continuen ocupant les més importants parcel·les de poder  i servint-se de la ultradreta com a força d’assalt, a l’igual com va ocórrer a la modèlica transició. Ara més que mai, seguirem lluitant contra el feixisme tant a les institucions com als carrers”.

Show More

Related Articles

Back to top button