Rodríguez: “El Consell no pot permetre un nou curs escolar amb alumnes i professors en barracons”

El coordinador general d’EUPV, David Rodríguez, transcorreguda la primera jornada del curs escolar 2017-2018, ha sol·licitat al Consell que enguany siga l’últim en el qual els alumnes i alumnes i personal laboral hagen de treballar en barracons. “No podem oblidar que encara hi ha 24 centres educatius en tot el País Valencià que es troben en aquest tipus d’instal·lacions i, per açò, exigim que la Conselleria d’Educació es pose les piles en aquest tema per a garantir la finalització dels centres educatius”, ha explicat Rodríguez, qui ha recordat les promeses dels partits polítics que ara conformen el Consell i la situació de l’educació valenciana dos anys després.

D’altra banda, el màxim dirigent de la formació d’esquerres ha posat l’accent a seguir treballant en la disminució de les ràtios, en l’augment del professorat, així com en l’ajuda per a llibres i material escolar i, especialment, les de menjador. Per açò, -ha insistit David Rodríguez- “el Consell ha d’incrementar el pressupost d’Educació en un major percentatge de cara a 2018 per a poder garantir la qualitat de l’ensenyament”.

També ha fet referència a la necessitat de seguir treballant per a la recuperació de les condicions laborals del professorat, sense oblidar la taxativa oposició de la formació d’esquerres a la LOMQE i l’exigència de suficient inversió per a garantir la qualitat de l’educació publica.

Així mateix, el coordinador també s’ha referit a la nova Llei Integral Valenciana d’Educació. “Tornem a insistir, com ho hem dit sempre, en què ha de ser consensuada per tota la comunitat educativa i ha de garantir una educació pública, de qualitat, valenciana, laica, democràtica, coeducativa i inclusiva, construïda des de l’equitat”, ha assenyalat.

Related Articles

Back to top button