Rodríguez: “Ens sembla molt greu que l’informe d’experts sobre finançament no contemple la condonació del deute impropi”

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, ha mostrat la seua disconformitat pel que fa a les conclusions de l’informe elaborat per la comissió d’experts formada amb l’objectiu de concretar les bases del nou sistema de finançament autonòmic. “Ens sembla molt greu que no es contemple la condonació de la part del deute valencià lligat al dèficit crònic com a conseqüència de la infrafinanciació patida durant molts anys”, ha remarcat Rodríguez, qui ha insistit que, “encara que a aquesta situació se li va a posar remei a partir d’ara, ens preocupa què passarà amb el deute ja adquirit”.

Per al màxim representant de la formació d’esquerres, és necessari un nou model que permeta que el Consell finance degudament els serveis públics i les necessitats socials del conjunt de la població, així com ingressos de les quantitats degudes al dèficit estructural derivat dels anteriors models de finançament. Per açò, “ens sembla que seria retrocedir en drets en el cas que s’acceptara incloure copagaments i incrementar l’IVA, propostes incloses en aquest informe”, ha dit.

Esquerra Unida porta anys plantejant la necessitat urgent d’una reforma del model de finançament autonòmic, proposant un nou que tinga com a objectiu central la garantia dels drets socials i econòmics de la majoria social del País Valencià. “Som l’única autonomia amb una renda per habitant inferior a la mitjana que rep dels poders públics, la qual cosa suposa una fallida dels principis d’equitat i solidaritat i, per açò, és necessari cercar una solució a aquest greu problema de infrafinanciació que patim”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button