EUPV denuncia que el sobrecost del manteniment de les obres paralitzades del centre penitenciari de Setaigües ascendeix a 600.000 euros

Sixto: “Es tracta d’un vertader balafiament de diners públics que, a més, anirà en augment perquè el propi Govern central afirma que la seua obertura no és urgent”

El diputat d’EUPV en el Congrés, Ricardo Sixto, ha criticat el malbaratament de diners que suposa per a les arques estatals la paralització de les obres del centre Penitenciari de Setaigües després de conèixer que el cost de vigilància de les instal·lacions fins avui ascendeix a 600.000 euros. “Es tracta d’un vertader malbaratament de diners públics que, a més, anirà en augment perquè el propi Govern central afirma que l’obertura d’aquest equipament no és urgent, per la qual cosa s’eternitzarà en el temps, sense oblidar que és molt probable que calga invertir de nou davant la deterioració del que ja s’ha construït quan aquestes es reprenguen”, ha afirmat Sixto.

Aquestes dades, extretes d’una resposta del propi Govern a una bateria de preguntes formulades pel diputat valencià, “evidencien que cada dia que passa sense que aquest equipament estiga obert suposa un nou dispendi econòmic que al final paguem tots els ciutadans per la pròpia ineficàcia de la política duia a terme pel PP a nivell estatal”.

A més, Ricardo Sixto ha apuntat que no solament existeixen sobrecostos per la vigilància sinó que caldrà sumar “els derivats del contracte de l’obra principal, que seran els que es deriven de la possible revisió de preus del mateix que, cal recordar, va ser signat en 2010, i el del Contracte de Direcció d’Execució, Coordinació de Seguretat i Salut, Vigilància Ambiental i Assistència Tècnica, que arriba a 500.000 euros aproximadament”.

Cal recordar que les obres van ser adjudicades al març de 2010 pel Govern de Zapatero a la UTE de Sacyr-Indra per a la construcció del que seria el futur centre penitenciari Llevant II i que comptaria amb una capacitat per a 1.194 interns, amb 1.008 cel·les distribuïdes en deu mòduls residencials, quatre polivalents i quatre de dones.

“Se suposava que aquest centre permetria descongestionar el centre penitenciari de Picassent que, segons l’Associació Professional de Funcionaris de Presons, suporta en l’actualitat una ocupació del 170 per cent, afirmació que desmenteix el Govern central en indicar que s’està produint un descens de la població reclusa en els últims anys”, ha explicat Ricardo Sixto.

Finalment, el dirigent de la formació d’esquerres ha instat al Govern de Mariano Rajoy a reprendre aquestes obres i a la seua finalització com més prompte millor després de les múltiples aturades que ha patit. “Es tracta d’una inversió que, a més, ha donat i donarà treball als veïns i veïnes d’aquest municipi i no entenem la deixadesa del PP a perllongar la conclusió d’aquest centre penitenciari que, a més, alleujarà la saturació de Picassent”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button