Rodríguez demana al Consell el compliment del compromís polític d’iniciar les emissions de RTVV el pròxim ‘9 d’Octubre’

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, amb motiu de l’anunci de la directora general de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Empar Marco, respecte a que l’inici de les emissions de Àpunt es va a retardar més de l’esperat, ha criticat que es vaja a celebrar un tercer ‘9 d’Octubre’ des que va canviar el govern autonòmic sense que l’ens públic estiga emetent. “Des d’EUPV és una molt mala notícia ja que els treballs per a la recuperació de les emissions van molt lents, els valencians i valencianes necessitem des de fa temps recuperar eixa senyal, eixes emissions i no hi ha justificació possible a aquest retard”, ha assegurat.

En aquest mateix sentit, el dirigent de la formació d’esquerres s’ha referit a les traves que ha patit la tramitació de la nova llei i ha criticat l’actitud, fonamentalment la del PP que va liquidar directament l’anterior RTVV i que ara estan tornant a impedir la recuperació immediata del senyal, com de l’actual Consell que va prometre el retorn de les emissions i estan retardant de manera injustificable el seu compromís amb el poble valencià”.

Així mateix, David Rodríguez ha recordat que l’ens públic va nàixer d’una voluntat democràtica, d’un gran consens social per representar la veu d’un poble i possibilitar un vehicle de normalització lingüística, ser una finestra de País Valencià i permetre el desenvolupament d’una indústria audiovisual que es va veure minvada amb aquest tancament”.

Per tot açò, -ha continuat- “no entenem que les coses vagen tan lentament durant tant temps i que ni el govern del Botànic ni els grups parlamentaris de les Corts Valencianes que ho recolzen hagen tingut la capacitat de fer que la nova RTVV torne a ser una realitat per al pròxim ‘9 d’Octubre’”, ha indicat.

 

Related Articles

Back to top button