EUPV critica la baixada de salaris que impedeix la subsistència dels treballadors

Rodríguez: “El tenir ocupació hui en dia no implica arribar a final de mes”

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, ha mostrat la seua satisfacció per la reducció del nombre d’aturats en el País Valencià durant el passat mes de juny, no obstant açò, ha posat l’accent en la precarietat dels mateixos. “És cert que el nombre de persones sense treball és menor però també ho és que l’ocupació que s’està oferint és temporal i puntual per les necessitats de l’època estival i no de caràcter indefinit”, ha declarat Rodríguez.

Per al dirigent de l’organització d’esquerres, a més, “cal puntualitzar que, per primera vegada en la història, el tenir ocupació no implica, ni molt menys, el tenir garantida la subsistència i arribar a fi de mes”. Així mateix, Rodríguez ha indicat que cada vegada és més habitual que els llocs de treball “estiguen acompanyats de salaris de misèria que l’única cosa que fan és millorar el benefici i la taxa de benefici dels empresaris enfront d’una retallada salarial cada vegada més evident”.

Finalment, el representant màxim d’EUPV ha recordat a més que els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017 “inclouen una retallada de 5.800 milions d’euros en inversió pública i, per tant, un descens en polítiques actives d’ocupació”. “Amb aquests nombres és absolutament impossible que la situació d’Espanya i, en concret, la del País Valencià, millore en aquest àmbit i, per açò, ara és més necessari que mai que el Consell arribe allà on el PP en el Govern central no ho fa”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button