Albiol trasllada a Europa el maltractament animal a les festes amb bous

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol traslladarà al Parlament Europeu els casos de maltractament animal que “sistemàticament es perpetren a diferents festivitats al País Valencià, utilitzant el sofriment dels bous com a diversió central de les celebracions”.

Arran la denúncia per part de col·lectius animalistes del recent cas de sis bous que van ser embolats dins un camió a les festes del Grau de Castelló, “un grau de patiment inacceptable per als animals, als quals se’ls embola junts i damunt un camió”. Albiol es pregunta “fins quan haurem de seguir accedint a que no s’apliquen les normatives contra el maltractament animal a les festes patronals. En aquest cas s’ha violat de forma flagrant la llei que estipula que es respectarà la integritat física de l’animal, perquè a ningú se li escapa la crueltat que suposa prendre foc a les banyes dels bous quan encara estan dins el camió. Però no parlem d’un cas concret: parlem de que els espectacles amb animals, incloent les corregudes a les places de bous, tenen una naturalesa cruel i han de deixar de subvencionar-se amb diners públics, ni directa ni indirectament”.

La portaveu d’EU a Brussel·les recorda que l’Europarlament ja va eliminar de les subvencions agràries les ajudes a la cria d’animals destinats a la tauromàquia, “i seguirem treballant en una doble direcció: d’una banda, per a impedir que se subvencionen aquests espectacles directa o indirectament, com de vegades es fa a algunes administracions eximint de taxes o pagant l’assegurança; d’altra banda, per establir una normativa europea que impedisca qualsevol tipus de maltractament animal i no puga ser eludida pels estats membres per mantindré tradicions aberrants”.

 

NOTA: teniu a la vostra disposició un arxiu d’àudio amb declaracions de Marina Albiol. El podeu descarregar al següent enllaç:

https://soundcloud.com/iueuropa/20170705-bous

 

Related Articles

Back to top button