Rodríguez: “Després de 20 anys de l’accident del ‘Proof Spirit’, les condicions dels treballadors en les drassanes segueixen sent molt precàries”

El coordinador general d’EUPV, David Rodríguez, amb motiu hui del XX aniversari del brutal incendi d’un vaixell en construcció en el moll d’armament d’Unió Naval de Llevant com a conseqüència de la deflagració del combustible en la sala de màquines, ha instat a les administracions implicades a treballar per millorar les condicions laborals dels treballadors d’aquest sector industrial. “Després de 20 anys del que fóra l’accident laboral més greu de la història recent d’Espanya i que va provocar la mort de 18 persones, l’escenari en el qual els empleats es veuen obligats a exercir el seu treball diàriament no ha millorat de manera substancial”, ha advertit.

Per a Rodríguez, “segueix sent molt significatiu que, tal com succeïa en l’època de l’accident, hui dia una gran part del personal es trobe en mans de subcontractes, fet que provoca que la situació laboral no siga molt millor que fa vint anys”. “De fet, -ha continuat- segons dades extretes de les estadístiques provisionals d’accidents de treball del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, durant 2016 es van patir un total de 555.722 accidents de treball amb resultat de baixa en el conjunt d’Espanya, un increment del 5 per cent respecte a l’any anterior”.

Així mateix, el màxim representant de la formació d’esquerres ha anunciat que EUPV se sumarà aquesta vesprada a l’acte organitzat per CC.OO. en la qual es col·locarà una placa que ja va encarregar serigrafiar el sindicat en el desè aniversari en commemoració de les víctimes. “Ens sembla que és de justícia que existisca un recordatori que sempre ens faça tenir present que no oblidem el que va succeir i que qualsevol mesura és poca per a evitar que es produïsquen aquests greus accidents”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button