Sixto acusa al PP de “tirar la culpa” de les denúncies per exhibir banderes republicanes al delegat del Govern

“Des de quan el representant del Govern central en la Comunitat Autònoma no té res a veure amb l’administració estatal? És aquest l’argument per a seguir amb les persecucions ideològiques pròpies d’un règim no democràtic?”. Aquestes són algunes de les preguntes que s’ha plantejat el diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, després de conèixer que l’Executiu de Mariano Rajoy es desvincula de les denúncies contra diversos consistoris per desplegar la bandera republicana el passat 14 d’abril o els dies previs. “No és casualitat que siga sota aquest Govern quan s’empitjoren aquest tipus de regressions que el que cerquen és una persecució contra les competències de les administracions més properes com són els ajuntaments”, ha dit.

Sixto, que ha recordat que el grup d’Unidos Podemos ha registrat una PNL per a instar al Govern al fet que es retiren tots aquests contenciosos i que, segurament, serà discutida en la pròxima Comissió Constitucional, ha explicat que el propi Govern central justifica aquestes denúncies en indicar que els ajuntaments denunciats ja estaven avisats prèviament. En concret, -segons s’indica textualment- “el 10 d’abril la Delegació del Govern va remetre un comunicat a tots els consistoris sobre aquesta qüestió (exhibició de banderes i en edificis públics i la seua normativa)” i que en aquest document es recordava aquesta normativa, així com “la interpretació donada pels Tribunals Superiors de Justícia en el sentit que la utilització per l’Ajuntament d’una bandera no constitucional vulneraria el principi de neutralitat i objectivitat que ha de regir l’activitat de les administracions públiques”.

Així mateix, la resposta constata que es van interposar recursos “amb sol·licitud d’adopció de mesura cautelarísima” contra els Ajuntaments de Sagunt i Silla per exhibir-la el dia 12 d’abril i que sis dies després, el 18 d’abril, “es va rebre instrucció del delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, perquè s’interposaren altres set recursos contenciós-administratius més contra els ajuntaments de Paiporta, Xeraco, Bunyol, Benifaió, Tavernes de la Valldigna i Algemesí per “exhibir la bandera de la II República el dia 14 d’abril”.

Per al diputat valencià, “aquesta actitud ens sembla especialment greu tenint en compte que és un exemple clar de limitació de la llibertat d’expressió per part de les pròpies institucions públiques de l’Estat”. És més -ha continuat- “aquest atac se sumeix a l’ofensiva contra la llibertat d’expressió a la qual estem assistint en altres àmbits i que comença a prendre tints de persecució ideològica en tota regla”.

Igualment, Ricardo Sixto ha apuntat que la responsabilitat última de la legislació actual de les actuacions de policia i fiscals resideix en el govern. “Si hui dia el fet de desplegar la bandera del règim republicà i democràtic que va ser violentat pels rebels feixistes en 1936, puga arribar a ser delicte a Espanya, adona de les urgents tasques democratitzadores que tenim per davant. Més encara quan estrictament no s’està transgredint cap llei i en anys anteriors, davant actes idèntics, no va haver-hi denuncia alguna”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button