Rodríguez exigeix al Consell la negociació per a la integració dels treballadors de l’Hospital General en la Conselleria de Sanitat

EUPV considera que un govern progressista “no pot aplicar la mateixa praxi que criticava quan estava en l’oposició”

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, s’ha reunit aquest matí amb membres del Comitè d’Empresa del Consorci de l’Hospital General Universitari de València amb l’objectiu d’escoltar les reivindicacions dels treballadors davant la decisió de la Direcció d’aquest centre sanitari de congelar el salari a més d’1.500 empleats, afectant principalment a les categories professionals amb menor poder adquisitiu. Rodríguez els ha transmès el suport de la formació d’esquerres i ha exigit al Consell que s’inicie la negociació per a la integració dels treballadors en la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. “En el cas que només s’aplique la congelació econòmica l’única cosa que s’aconseguirà serà suprimir assoliments aconseguits durant anys, homologant-los amb les retribucions de la Conselleria, però sense tenir els mateixos drets”.

El president del Comitè d’empresa, Vicente García, ha traslladat a EUPV el malestar que ha generat en la plantilla del Consorci el fet que, després de 18 mesos de negociacions, “s’haja decidit trencar amb tot i comunicar-nos que es va a aplicar una homologació fictícia de salaris en aplicació de la Disposició Addicional 31 de la Llei 14/2016, 30 de desembre, de Pressupostos de la Generalitat per a l’exercici 2017”.

En aquest mateix sentit, García ha insistit que no és legítim aplicar aquesta modificació retributiva, ja que no s’ha dut a terme el canvi del règim jurídic del personal del Consorci, reforma necessàriament preceptiva perquè en aplicació de les lleis es puga realitzar l’homologació retributiva.

Per al màxim dirigent de la formació d’esquerres, “ens trobem davant un intent de retallada salarial que suposa un atac en tota regla als drets dels treballadors i treballadores aconseguits durant molts anys i açò no ho pot permetre un govern progressista”. Igual que defensa el Comitè d’empresa, -ha continuat David Rodríguez- des d’EUPV “considerem que la solució per a acabar amb aquest conflicte passa per la integració de tot el personal en la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i, d’aquesta manera, es donaria compliment a una reivindicació històrica dels treballadors i treballadores des de fa més de 30 anys perquè recuperen el poder adquisitiu perdut després d’anys de retallades i congelacions salarials”.

Finalment, el coordinador de la formació d’esquerres, que s’ha compromès a assistir a la pròxima concentració convocada davant les Corts el pròxim 30 de juny, ha valorat com molt positiva l’encontre amb els representants dels treballadors i ha indicat que “en casos com aquests, en els quals estan en joc retallades salarials importants a aquells grups amb menys poder adquisitiu, les formes són fonamentals i precisament açò és el que no s’està tenint en compte per part del Consell a l’intentar començar la casa pel sostre”. “És necessari que la pròpia Conselleria de Sanitat actue amb coherència i no caiga en el que tant ha criticat l’esquerra valenciana, és a dir, la mala praxi de molts anys de govern del PP”.

Show More

Related Articles

Back to top button