EUPV exigeix a Educació una solució definitiva davant l’augment d’unitats en L’Almadraba d’Alacant per al pròxim curs 2017-2018

Rodríguez: “L’eixida de la Conselleria és un parxe continuista de la política del PP i no el remei que tots esperàvem del nou Consell del canvi”

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, ha mostrat la seua total disconformitat davant la solució provisional que ha acordat la Conselleria d’Educació a la problemàtica que viu des de fa una dècada el CEIP L’Almadrava i l’IES Radio Exterior de la ciutat d’Alacant davant l’obligació de compartir espai dins del recinte d’aquest últim centre educatiu. “Hem sigut coneixedors del projecte de la Conselleria d’instal·lar barracons per al pròxim curs i construir diverses aules d’infantil dins del recinte de l’IES Radio Exterior, fet al que ens oposem de manera rotunda ja que es tracta d’una solució que ja proposava el govern del PP en l’anterior legislatura”, ha afirmat Rodríguez, qui ha afegit que, des d’EUPV, “no podem compartir que l’actual govern de Compromís i PSPV aposte per una solució totalment continuista que suposa un autèntic parxe”.

El màxim dirigent de la formació d’esquerres ha recordat que el CEIP L’Almadrava és un centre virtual que no té edifici ni instal·lacions pròpies, sinó que se situa dins de l’immoble de l’IES Radie Exterior des de fa ja cinc cursos. “Des de l’anterior legislatura el PP va apostar per la solució de compartir instal·lacions i espais, la qual cosa ha enfrontat a les dues comunitats escolars ja que l’augment progressiu d’unitats escolars d’Infantil i Primària ha suposat la reducció d’espais de l’IES en detriment de la qualitat de l’ensenyament, sense oblidar la impossibilitat de desenvolupar projectes educatius en l’IES com, per exemple, cicles de formació professional”, ha dit.

Rodríguez ha posat l’accent també en l’informe del Síndic de Greuges de 2015 en el qual es reconeixia que l’origen de la problemàtica plantejada és que estava prevista la construcció d’un nou centre denominat L’Almadrava i en el qual adverteix que la solució de compartir espais entre els dos centres no podia ser una proposta definitiva.

En l’actual mapa escolar de la Conselleria d’Educació figura el CEIP L’Almadrava com a centre de nova construcció per al primer semestre del 2017. “D’ací la sorpresa que ha produït en la comunitat escolar i en EUPV la decisió de la Conselleria i que, a més, ha provocat el rebuig i la protesta de la comunitat escolar, d’instal·lar barracons per al curs pròxim i construir una edificació de dues plantes per a aules d’infantil en l’espai de l’IES Radio Exterior”, ha assegurat el coordinador de la formació d’esquerres.

“Estem davant un parxe continuista de la política del PP, no davant la solució que tots esperàvem del nou Consell del canvi”, ha afirmat rotundament David Rodríguez que, a més, ha posat de manifest que la Regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Alacant, en mans de Guanyar Alacant, ha informat que existeixen diverses parcel·les en la zona que reuneixen les condicions per a situar la construcció d’un nou centre d’Infantil i Primària.

Per a EUPV, “la solució definitiva és la construcció d’un nou centre per al CEIP L’Almadrava i aquesta depèn exclusivament de la voluntat política de l’actual Consell, en mans del PSPV i Compromís, i, per tot açò, “exigim a la Conselleria d’Educació que rectifique el seu projecte de barracons i d’obres en l’espai de l’IES Radio Exterior, es dirigisca al Consistori d’Alacant per a la cessió d’una parcel·la adequada en la zona i es comprometa amb calendari concret a la construcció del nou edifici dins de la present legislatura”. Així mateix, Rodríguez ha anunciat la petició de reunions en breu tant amb la directora territorial com amb representants de la pròpia Conselleria d’Educació.

 

Related Articles

Back to top button