EUPV lamenta el retard en la tramitació de l’Edusi del Cabanyal i exigeix garanties de control d’Europa en l’adjudicació de projectes

El diputat d’EUPV en el Congrés, Ricardo Sixto, i la portaveu del grup d’Esquerra Unida en el Parlament Europeu, Marina Albiol, han lamentat hui el retard que està patint el Cabanyal a rebre les subvencions necessàries per a poder posar en marxa una vertadera rehabilitació d’aquest barri tan característic de la ciutat de València. Tots dos dirigents de la formació d’esquerres s’han compromès a plantejar preguntes tant en el Congrés dels Diputats com davant la Comissió Europea amb l’objectiu de demanar explicacions per aquesta demora “injustificat” en l’arribada de les ajudes.

Segons Sixto, “no és de rebut que unes inversions que podrien anar destinades a un barri que ha patit molt en els últims anys, s’estiguen retardant sistemàticament per qüestions purament administratives”. El diputat valencià ha explicat que el Ministeri d’Hisenda es va demorar diversos mesos en la publicació de les ajudes Edusi justificant-ho en l’alt nombre d’instàncies que s’havien rebut i que havien d’estudiar molts expedients, tal com el Govern va contestar per escrit al propi parlamentari.

“No va ser fins al mes d’octubre quan es va realitzar aquesta publicació i ara s’addueix que és perquè l’Ajuntament de València ha d’implementar una sèrie de mesures correctives i de control que s’estan retardant”, ha insistit Sixto, qui ha afegit que la vertadera realitat és que “ja siga per un o per un altre motiu, la veritat és que el Cabanyal segueix degradant-se sense que les administracions implicades facen absolutament gens”.

Pregunta sobre mecanismes de control i transparència

No és l’únic aspecte que genera dubtes en la gestió de l’Estratègia per part del Govern de l’Estat; l’eurodiputada d’EUPV Marina Albiol ha adreçat una pregunta a la Comissió Europea sobre els mecanismes de control que garantesquen la transparència del procés, després de rebre queixes per part de diversos ajuntaments en quant als criteris de selecció: “Des de diferents localitats ens han fet arribar els seus dubtes sobre les resolucions finals tant de la primera convocatòria com de la segona, tant pel que fa a les valoracions de l’avaluació, com de la pròpia opacitat respecte als criteris de selecció o desestimació. Les ciutats es juguen molt del seu futur amb aquests projectes, de forma que hem d’exigir el màxim possible de transparència i equitat en el procés de resolució, i que les autoritats europees garantisquen al cent per cent l’accés de les localitats concurrents a tots els aspectes del procés”, ha indicat Marina Albiol.

Albiol comenta al respecte que “no es tracta de posar en dubte la netedat del procés, però al País Valencià i a tot l’Estat tenim massa casos d’ús fraudulent dels fons europeus com per no exigir el màxim possible de control i garanties en la gestió d’aquests fons dels quals pot dependre en gran mesura el futur immediat de moltes ciutats i pobles”.

Related Articles

Back to top button