EUPV acusa al Govern de “prendre el pel” als valencians amb la resposta sobre els accessos al polígon industrial de la Fuente del Jarro

Sixto: “La seguretat no és una qüestió superficial i és necessari evitar que seguisca sent una vertadera ratera”

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha acusat al Govern central de “prendre el pel” a tots els valencians amb la resposta que li ha facilitat pel que fa als deficients accessos al polígon industrial Fuente del Jarro II, que dificulten la seua evacuació en casos d’emergència. Sixto, que després de l’incendi produït el passat 8 de febrer, va plantejar una bateria de preguntes respecte als deficients accessos a aquest polígon, ha criticat que en aquesta resposta el Govern assegure que en la Proposta de Duplicació de la N-220 es contempla un accés a la Fase II. “Hem revisat aquesta proposta i hem comprovat que és totalment falsa aquesta afirmació ja que en la mateixa no es contempla cap accés a aquesta Fase del polígon”.

Segons ha explicat el diputat valencià, “sí és cert que contempla el de la Fase I però no el de la II i, per tant, no soluciona els problemes d’accessibilitat i de tancament que té aquesta zona industrial”.

A més, un altre punt important de la contestació és que deixa en mans de la Generalitat Valenciana la solució de les vies d’evacuació. “És cert que aquest tema depèn del govern autonòmic, però també ho és que tres de les quatre parts d’accés al polígon de la Fase II estan envoltades d’infraestructures de l’Estat i que sense el concurs del Govern central no es podrà solucionar el problema que hi ha d’accés a la mateixa”, ha dit Ricardo Sixto, qui ha afegit que el que està en joc és la pròpia integritat de milers de treballadors que cada dia acudeixen a aquest polígon industrial.

Cal recordar que la Fase II està separada de la Fase I per la línia de Metrovalencia i envoltada per la A-7, la V-30 i la CV-365 que uneix Paterna amb Manises, però no té accés a cap d’aquestes vies de comunicació de gran capacitat. “Aquesta comunicació deficient suposa una molèstia quotidiana quan els treballadors inicien o acaben la seua jornada laboral, però pot implicar un greu problema quan es produeixen emergències com la de l’incendi en l’empresa Indukern”, ha dit el diputat valencià.

En aquest sentit, el dirigent de la formació d’esquerres ha recordat que els propis empresaris del polígon vénen alertant des de fa temps en assegurar que la fase II és una de les zones industrials pitjor comunicades del País Valencià malgrat comptar amb més de 200 empreses que donen treball a 5.000 persones.

“Afortunadament no vam haver de lamentar víctimes després del succés del passat 8 de febrer però la seguretat no és una qüestió intrascendent i, per açò, abans que ocórrega un altre succés d’aquestes característiques és necessari donar una solució als problemes d’accés d’aquest polígon i evitar que seguisca sent una vertadera ratera”, ha conclòs el diputat d’EUPV.

Related Articles

Back to top button