EUPV prioritza les seues esmenes en inversions ferroviàries, culturals i de carreteres

Sixto confia a poder debatre-les i votar-les en el Ple que se celebrarà la setmana vinent

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha comparegut en roda de premsa per a presentar les 42 esmenes que ha presentat la formació d’esquerres al Pressupost General de l’Estat per un muntant de 126 milions d’euros. “Som conscients del veto del PP i Ciutadans que el que pretenen és evitar el debat de les més de 4.000 esmenes dels diferents grups parlamentaris després d’acordar-ho la taula de la Comissió de Pressupostos, però confiem que, finalment, a través de les transaccionals que s’han registrat puguen ser votades tant en la Comissió de Pressupostos com en el Ple que tindrà lloc la setmana vinent”, ha afirmat Sixto.

En aquest sentit, el dirigent de la formació d’esquerres ha explicat que algunes esmenes ja van ser presentades en l’anterior legislativa en tractar-se d’obres públiques que segueixen pendents des de fa molts anys, encara que també hi ha altres noves incorporades arran de les peticions traslladades per part dels diferents col·lectius d’EUPV al llarg de tot el País Valencià.

Ricardo Sixto ha posat l’accent principalment en les relacionades amb infraestructures ferroviàries, és a dir, inversions en línies de rodalies com la C3, la de Bunyol, la prolongació del ferrocarril de la línia Gandia-Denia, la millora de les quals connecten les províncies de València i Alacant, la de Xàtiva-Alcoi, els accessos ferroviaris al Port de Sagunt o la connexió a l’aeroport d’Alacant, totes elles reivindicacions històriques. “A tot açò cal afegir les inversions en carreteres que són menors però que també afecten a punts molt concrets que no contempla el Pressupost General de l’Estat, com és la connectivitat de la A7 amb Puçol o amb Port de Sagunt”, ha dit.

També ha destacat altres esmenes com l’adequació dels canals naturals del riu Palància a Sagunt, un Pla contra les riuades del ric Vaca (Tavernes de la Valldigna), l’execució de les obres del projecte de Mota de defensa contra inundacions a Albalat de la Ribera, la recuperació del saladar d’Aigua Amarga o la conservació i millora del cordó dunar de Sagunt i actuacions en la franja litoral de la comarca.

Inversions culturals

Un altre gruix important d’esmenes està relacionat amb inversions en l’àmbit cultural com les referides a diferents museus valencians de titularitat de l’Estat. En aquest sentit, la formació d’esquerres ha sol·licitat una dotació per a la conclusió de les obres d’adequació i ampliació del Museu Nacional de Ceràmica González Martí, per a un Pla Director per al Castell de Xèrica, per a la conclusió de les obres de rehabilitació de l’edifici històric del Museu de Belles Arts de València, així com la posada en marxa de la 5ª fase d’ampliació, una altra partida per a despeses i funcionament i programació de l’IVAM, per a la restauració del Castell de Sagunt, per a la rehabilitació i transformació en sòl urbà, zones verdes, conservació de patrimoni històric i arquitectònic i sòl terciari de l’antiga fàbrica de drassanes IZAR Elcano de Quart de Poblet i Manises o la rehabilitació de la Torre San José de Tabarca, entre moltes altres.

Finalment, Ricardo Sixto ha comentat la maniobra del PP i Ciutadans d’intentar vetar el debat de les més de 4.000 esmenes plantejades al PGE. “Les preses i la precipitació per dinamitar el debat pressupostari va portar a ambdues formacions polítiques a incloure en el crèdit previst de 15 milions d’euros, amb càrrec a aqueix programa, esmenes que no corresponien a aqueixa partida. Aqueix error ha concedit una treva per al debat, que es xifra en 1,3 milions d’euros”, ha apuntat, qui ha afegit que “el nostre desig seria que es donara l’oportunitat a tots els diputats del territori valencià, no solament d’Units Podem, de Compromís o del Partit Socialista, sinó també als del PP i Ciutadans, de debatre i poder pressionar al Govern per a obtenir almenys algun recurs més per a una Comunitat com la nostra que ha patit tantes retallades”.

Related Articles

Back to top button