EUPV demana la intervenció del Consell per a evitar el tancament dels centres dependents d’Emaús

Rodríguez exigeix que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives assumisca la gestió directa dels diferents serveis

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, i la diputada provincial de la formació d’esquerres en la Diputació d’Alacant, Raquel Pérez, acompanyats dels coordinadors locals Nati García (Altea), José López (La Vila) i Fran Casellas (Benidorm), han mantingut una reunió amb membres de l’Associació Emaús per a tractar la greu situació econòmica que pateix aquesta entitat i que podria portar-los a haver de reactivar l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que ja es va aprovar fa uns anys i que afectaria als 300 treballadors de l’organització.

Cal destacar que Emaús és una associació sense ànim de lucre que, actualment, atén a menors tutelats per a la Generalitat Valenciana, dones víctimes de violència de gènere, persones amb diversitat funcional i majors tant en la comarca de la Marina Baixa com en la Marina Alta. No obstant açò, aquesta organització ha acumulat un deute d’uns 21 milions d’euros aproximadament, 6 dels quals corresponen a impagaments a la Seguretat Social.

Per a Rodríguez, “no trobem una vegada més davant una situació a la qual és necessari donar-li una solució urgent i, per açò, considerem que les administracions implicades, en concret la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha de fer-se càrrec del problema d’aquesta associació per a fer front a aquest deute i assumir directament la gestió del servei”.

Així mateix, el coordinador de la formació d’esquerres ha assenyalat que, encara que els treballadors li han confirmat que el Consell els ha assegurat el reallotjament de tots els usuaris i usuàries en altres centres, “no podem oblidar que es tracta de col·lectius amb una gran vulnerabilitat social i el trasllat de la qual pot causar conseqüències greus”.

L’Associació Emaús s’encarrega dels centres dependents de l’associació a Altea, L’Alfàs del Pi, Polop de la Marina, Calp, El Verger, Relleu i Benissa, a més de la impossibilitat d’atendre a persones que ho necessiten en les comarques de les Marines”.

Moció en la Diputació d’Alacant

Per la seua banda, la diputada provincial per Alacant, Raquel Pérez, que s’ha compromès a presentar una moció al pròxim Ple de la Corporació Provincial, ha declarat que amb més de 38 anys d’experiència d’aquesta organització sense ànim de lucre realitzant un servei a un col·lectiu amb alt risc de vulnerabilitat “s’hauria d’haver prestat una especial atenció a la gestió econòmica”.

Per a la portaveu del grup provincial d’EUPV, “la generació d’un deute de 21 milions d’euros no és de la nit al dia, ací existeixen responsabilitats polítiques dels anteriors governs de la Generalitat del PP que ara s’estan llavant les mans, a més d’intentar traure rèdit polític d’una situació que han creat ells”.

Per açò, -ha continuat- “entre totes les administracions hem d’aconseguir una eixida a aquest bloqueig legal que beneficie principalment als afectats directament i concloga amb una solució en la qual no es tornen a repetir aquestes situacions, realitzant auditories i fiscalització exhaustiva en aquests serveis fins que no siguen assumits directament per la Generalitat”.

Related Articles

Back to top button