Ricardo Sixto participa en el VI Fòrum Parlamentari Hispà-Portuguès

El president de la Comissió de l’Energia, Turisme i Agenda Digital, Ricardo Sixto, participa al llarg de la jornada de hui en el VI Fòrum Parlamentari Hispà-Portuguès, que se celebra en la ciutat lusitana de Vila Real. Entre les qüestions que es tractaran es troben els desafiaments comuns per a Espanya i Portugal a Europa, incloent els temes dels quals és responsable el propi diputat valencià com a president de la Comissió d’Energia i Turisme.

Quan respecte al primer dels punts, Ricardo Sixto s’ha referit a la cooperació transfronterera en matèria d’energia i gas. “És un dels punts fonamentals en aquest Fòrum, sobretot en dos camps fonamentals com són la interconnectivitat dels sistemes hispà-portuguesos tant l’elèctric com el gasístic, com pel que fa a l’ús de l’energia nuclear i com a aquest ús a Espanya pot afectar al territori portuguès”, ha explicat.

En aquest sentit, el diputat valencià, que intervindrà en una taula de debat juntament amb altres membres de la Comissió d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient i de Foment, ha afirmat que en els últims mesos hi ha hagut una sensibilització important tant per part de la població general portuguesa com de totes les forces polítiques que han portat al parlament lusità pronunciaments unànimes mostrant una important inquietud pel que fa al futur de la central nuclear de Almaraz, que, “encara que situada en territori espanyol, per la seua ubicació al costat del riu Tajo, emblemàtic per a tots dos països, ha generat una gran preocupació”.

Així mateix, el president de la Comissió d’Energia, Turisme i Agenda Digital ha afegit que el cim va a servir “per a aproximar postures, per a llimar asprors que s’hagen pogut produir en algun moment i, sobretot, ha de servir per a garantir que els dos països mantinguen una línia de col·laboració i de cooperació en honor d’assegurar el que més interessa i que no és una altra cosa que la seguretat de les instal·lacions nuclears quede garantida de forma àmplia i transparent per als dos països”.

Show More

Related Articles

Back to top button