Marina Albiol recorda que el parany està prohibit per Europa i no es poden acceptar subterfugis per saltar-se la llei

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol recorda que la caça amb parany està prohibida per la legislació europea, “i seria un error buscar subterfugis legals per introduir excepcions que poden ser igualment perilloses per a moltes espècies, amb l’ànim evident de saltar-se la normativa i continuar de forma vetllada amb una pràctica que fins i tot el Tribunal Constitucional espanyol considera il·legal”.

Davant la iniciativa de l’associació de paranyers Apaval de portar al Parlament Europeu un sistema nou que suposadament compliria amb les normatives de la UE, Albiol incideix en la paradoxa que suposa el propi discurs dels defensors d’aquesta pràctica: “Durant anys hem hagut d’escoltar com es defensa el parany basant-se en la tradició autòctona i en el manteniment secular d’una pràctica local. I ara resulta que es vol introduir un element de caça nou, que en teoria res té a veure amb el parany. Fins i tot, argumenten que el sistema s’utilitza a França i Alemanya; en què quedem? Defensen una pràctica ancestral autòctona o un invent estranger nou? Com a mínim, resulta contradictori”.

La portaveu d’Esquerra Unida, de qualsevol forma, recorda que el mètode del cistell-malla que Apaval espera aprovar “continua sent un mètode no selectiu, que pot fer caure a la malla a qualsevol altra au, protegida o no. Simplement per això deuria no estar autoritzat”. A banda, Marina Albiol destaca que, en cas que Europa plantege alguna excepcionalitat a la normativa, “hauria de basar-se en sistemes ja existents, no en la importació de nous artefactes. Les lleis són clares i el parany ni és ni pot ser legal”.

 

Nota: Teniu a la vostra disposició un arxiu d’àudio amb declaracions de Marina Albiol que podeu descarregar al següent enllaç:

https://soundcloud.com/iueuropa/20170510-parany

Related Articles

Back to top button