EUPV presentarà en els ajuntaments del País Valencià una moció per a impulsar un pacte consensuat amb la comunitat educativa

El coordinador general d’EUPV, David Rodríguez, ha anunciat que la formació d’esquerres va a presentar en tots els ajuntaments on té representació una moció en la qual s’inste al Govern Central i al Consell perquè impulse un pacte educatiu consensuat amb tota la comunitat i, per tant, que estiga basat en el Document de Bases per a una Nova Llei d’Educació. Aquesta acció política forma part d’una ambiciosa campanya ‘L’Educació que necessitem: línies roges per a un Pacte Educatiu d’Estat’ llançada dilluns passat per IU en el marc de les negociacions obertes per a aconseguir aqueix Pacte d’Estat, que des de fa setmanes es desenvolupen en el si d’una subcomissió parlamentària que treballa en el Congrés.

En aquest sentit, Rodríguez ha destacat “la defensa incondicional que EUPV fa per una Educació i uns serveis de caràcter públic, enfront de les amenaces polítiques conservadores que prevalen la privada” i ha afegit que enfront dels qui només parlen d’aquest tema “en moments puntuals, quan es debat un pacte legislatiu, cal fer una reflexió contínua i permanent. És necessari fer front amb decisió als problemes que afecten als serveis públics essencials com aquest”.

Després de diverses Lleis Orgàniques d’Educació que han ordenat el Sistema Educatiu Español (LOGSE, 1990; LLOE, 2006; i LOMCE, 2013), “la societat demana un consens que dote d’estabilitat al sistema educatiu i assegure una educació pública de qualitat en condicions d’igualtat i democràcia. Però aquest consens no es pot aconseguir sense comptar amb la comunitat educativa en el seu conjunt”, ha argumentat el màxim representant de la formació d’esquerres.

“Ha d’haver-hi -ha continuat- una clara participació democràtica en l’Educació, que incloga l’autonomia del professorat i dels centres educatius”. David Rodríguez ha insistit que l’Educació “s’ha de donar en absoluta llibertat de consciència, fora de tot dogma, però no solament els religiosos sinó també sense dogmes econòmics. Ens oposem al fet que es tracte d’educar a les persones només com a mà d’obra”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button