EU-ALZIRA COMMEMORA LA REPÚBLICA I REIVINDICA LA IIIA

El col·lectiu d’Esquerra Unida d’Alzira va celebrar el passat dissabte, 29 d’abril, la VI Festa per la República, enguany en commemoració dels 40 anys dels assassinats dels advocats laboralistes d’Atotxa, i el centenari de la Revolució d’Octubre, 10 dies que commogueren el món i que demostraren el poder de l’organització de la classe treballadora.

L’acte al que assistiren més de 100 persones va contar també amb la presència del  diputat pel País Valencià, Ricardo Sixto i el que ha sigut el IV Coordinador General d’Izquierda Unida, Cayo Lara.Des del col·lectiu d’EU considerem que commemorant el 14 d’Abril no solament recordem el passat, actuem en el present per construir el futur, posem les bases per a la tercera República, qüestionem realment el sistema i obrim el debat. Des d’EU reivindiquem els valors republicans en un moment com l’actual: la intervenció de l’estat en l’economia (per garantir el control democràtic de moltes de les decisions que es prenen); la reivindicació d’un estat social (d’uns serveis públics que garantisquen realment la igualtat d’oportunitats de qui menys recursos té); tant en la participació ciutadana en la presa de decisions i aprofundir en la democràcia, començant per l’elecció del cap de l’estat; les polítiques reals d’igualtat entre homes i dones; o bé la defensa de la cultura i l’educació com a elements emancipadors de les persones.

Aquesta festa ha sigut un més dels molts actes reivindicatius en la comarca de la Ribera i arreu del País Valencià que ha organitzat o donat suport EUPV en el 86é aniversari de la proclamació de la IIa República.

Related Articles

Back to top button