Ricardo Sixto demana que es prenguen mesures contra les ofertes de treball sense remuneració

El diputat d’Esquerra Unida en el Congrés, Ricardo Sixto, denúncia la proliferació d’anuncis en diferents mitjans en els quals es demana un treball qualificat i sense cap remuneració a canvi.

El dret a treballar i a cobrar una remuneració suficient per satisfer les seues necessitats i les de la seua família, és un dret recollit a l’article 35 de la Constitució Espanyola. “El treball ha de ser lliure, segur i, per descomptat digne, i per això una persona ha de cobrar per ell”, diu Sixto.

“Amb aquest tipus d’ofertes s’aprofiten, sobretot de la gent jove, i el que es fan és equiparar el treball al no res, li treuen el valor, és un treball com a esclavitud”, denúncia Sixto.

“El problema és que amb les reformes laborals que s’han dut a terme només ens ha portat més pobresa i més desigualtat, s’ha confirmat que tenir feina ja no significa tenir una vida digna. I aquest tipus d’empreses es comporten com `carronyers’ i utilitzen la precarietat per seguir explotant els aturats”, es queixa Sixto.

Per al diputat “és lamentable que existisquen aquest tipus d’ofertes i que es publiquen, açò s’acosta a la immoralitat, al final haurem de pagar per anar a treballar”. Per això, ha presentat una bateria de preguntes al govern per a que aclareixi quin tipus de mesures es van a prendre al respecte. “És necessari que la inspecció de treball actue ja, portem anys denunciant la precarietat laboral, però açò ja ratlla la immoralitat”Pe 26590 OFERTA DE TRABAJO SIN RENUMERACIÓN

Show More

Related Articles

Back to top button