Sixto:“El Govern de Rajoy no pot seguir trepitjant els drets dels refugiats”

Pe 25151 REFUGIADOS ENFERMOS GRAVES

El diputat d’Esquerra Unida en el Congrés, Ricardo Sixto, ha presentat una bateria de preguntes per a que el govern aclareixi els motius pels quals impedeix que el Govern Valencià aculla a refugiats malalts.

 La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana va remetre al Govern la sol·licitud d’acollir 11 casos de persones a Grècia que necessitaven atenció mèdica urgent, però segons afirmen des de la Generalitat el Govern no està responent a la demanda de portar refugiats malalts greus per a ser atesos al País Valencià, en el marc de l’acord de la Unió Europea.

Sixto ha lamentat l’actitud del govern de Rajoy davant d’aquest drama, així com que segueixi sense concretar les actuacions necessàries ni la coordinació amb la resta d’institucions. “En lloc de facilitar l’acollida que s’està oferint des d’alguns governs autonòmics i municipals el govern central posa dificultats. És necessari que el Govern compleixi amb el compromís d’acollir almenys la quota de refugiats compromesa amb la Unió Europea i que no segueixi dificultant la tasca “, ha explicat.

“És urgent que el govern del PP pose en marxa les vies legals, efectives i segures per acollir refugiats, però sobretot per a aquells amb necessitats mèdiques. No podem seguir trepitjant els drets humans d’aquesta manera”, denúncia Sixto.

“El dur hivern ha agreujat encara més la seva situació i no és raonable que s’impedeixi la seva arribada, incomplint a més els acords amb la Unió Europea. Per això, demanem al Govern de Rajoy que explique d’una vegada els motius pels quals segueix dificultant fins i tot l’assistència de persones malaltes”, explica el diputat.

Des d’Esquerra Unida “exigim al govern que facilite l’arribada d’aquestes 11 persones i a que respecte escrupolosament els drets humans, és  urgent que habilitem vies legals i segures que garanteixen l’accés al drets d’assistència i acollida als refugiats i evitar que segueixen desprotegits”, conclou Sixto.

Related Articles

Back to top button