Sixto reclama més inversions per al camp valencià

El diputat d’Esquerra Unida en el Congrés, Ricardo Sixto, s’ha reunit a Polinyà de Xúquer amb els sindicats La Unió, Ava Asaja, UGT i CCOO, Alcaldes i regidors de la Ribera Alta i Baixa, per tractar la problemàtica de l’agricultura, ocupació i ETT’s en la comarca.

 

Primer la situació de sequera, després les pluges de desembre i les posteriors gelades d’aquest hivern han provocat una gran pèrdua de part de la collita, a més a més, l’alt cost de les assegurances fa que molts agricultors es queden desprotegits, han denunciat els sindicats. Una altra problemàtica que també han denunciat són les ETT’s i la situació precària dels treballadors. Aquesta denúncia ja es traslladà en l’anterior legislatura per Sixto, on denuncià “l’explotació laboral” per part d’aquestes empreses. “Hem demanat augmentar els mecanismes administratius de control per evitar aquest tipus de situacions, cal un altre tipus de regularització i augmentar els controls”, explica R.Sixto.

“Ens trobem davant d’un panorama terrible per al camp valencià. El sector de l’agricultura necessita més inversió i en aquest moments ni des de la Conselleria ni des del Ministeri s’està prioritzant”, explica el diputat.

Des dels sindicats han traslladat la necessitat d’augmentar ajudes per diversificar l’agricultura, per així allargar les campanyes, així com la defensa del cooperativisme i de l’agricultura ecològica, un tema que ajudaria també a rejovenir i a recolzar el sector.

Així mateixa, també han explicat els danys econòmics que estan produint algunes bactèries com la xylella que està obligant a arrancar molts arbres. Sixto, els ha traslladat la pregunta que registrà al Congrés demanant al govern sobre les mesures que anaven a prendre i si tenia previst algun tipus d’indemnitzacions.

També s’ha compromès a defensar i seguir traslladant totes les demandes que li han suggerit així com “denunciar que els distribuïdors ‘rebenten’ els preus dels productes. Hem de protegir el preu just del producte, no és raonable que es perjudique així a l’agricultura”, conclou Sixto.

Show More

Related Articles

Back to top button