EUPV i ERPV exigeixen al Govern que aprove mesures que permeten bonificacions per l’ús de l’AP7

Sixto: “És prioritari actuar ara i no esperar al fet que expire la concessió en 2019”

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha mantingut hui una reunió amb el regidor d’Acord Ciutadà en l’Ajuntament de Vinaròs, Josep Lluís Batalla, i el president d’ERPV, Josep Barberá, partit que també forma part de la coalició, amb l’objectiu de tractar algunes de les principals preocupacions de les veïnes i veïns d’aquest municipi del Baix Maestrat com la liberalització de l’AP7 i el projecte Castor, entre altres.

Quant a l’AP7, tant des d’EUPV com ERPV s’ha insistit que es tracta d’una infraestructura pública que mai va haver de ser privatitzada. “Mentre la liberalització de l’AP7 no siga efectiva en 2019 és necessari dotar econòmicament una partida per a bonificar a les persones que utilitzen aquesta carretera de l’Estat per als seus desplaçaments diaris per motius laborals”, ha defensat Sixto. Per la seua banda, Josep Barberá ha indicat que, encara que és una reivindicació que ha rebut moltes promeses per part de diferents partits polítics, “l’única cosa certa a dia de hui és que hi ha un principi d’acord perquè el peatge entre Vinaròs/Ulldecona a Hospitalet de l’Infant a Tarragona siga gratuït per als camions i descomptes per als particulars”.

Així mateix, s’ha recordat l’existència de multitud de punts negres en les carreteres del País Valencià, com el cas de la N-340. “Es tracta d’un greu problema que afecta per igual a tot el nord de les terres de Castelló i per açò és necessari prendre mesures urgents i no esperar al fet que expire la concessió en 2019”, ha afegit el diputat d’EUPV.

Cas Castor

D’altra banda, els dirigents de les formacions d’esquerres també s’han referit al deute que el Govern central està pagant pel fracàs tant polític com a mediambiental del projecte Castor.

“No té cap sentit que l’Estat assumisca aquest deute i que les derrotes del Govern amb l’empresa privada les hagen de pagar la ciutadania amb els seus impostos”, ha assenyalat el president d’ERPV, mentre que el diputat d’EUPV i president de la Comissió d’Energia, Turisme i Agenda Digital ha recordat que el rebut del gas inclou una partida milionària per a retornar el crèdit bancari subscrit per Enagás a compte dels drets de cobrament al llarg de 30 anys després que el PP aprovara per decret el pagament d’una indemnització d’1.350 milions d’euros a Escal UGS.

“Aquesta partida, que ascendeix a més de 80 milions d’euros, hauria de modificar-se i destinar els diners a cobrir necessitats vertaderes dels ciutadans com, per exemple, aquells que no poden fer front als rebuts pel subministrament del gas”, ha conclòs Ricardo Sixto.

Show More

Related Articles

Back to top button