EU demana la compareixença del Director General de Treball perquè explique el conflicte amb municipis valencians denunciats per contractar autònoms

Sixto: “Els ajuntaments estan sent els caps de turc d’una situació que ni tan sols han generat ells”

El diputat d’EUPV, Ricardo Sixto, ha registrat davant la Mesa del Congrés una petició de compareixença del Director General de Treball i Seguretat Social amb l’objectiu que explique el fet que des de la Inspecció de Treball s’haja decidit portar als tribunals a un total de 187 municipis valencians per haver contractat com a autònoms a tècnics que eren necessaris per a desenvolupar determinades tasques. Sixto ha comentat que tots els afectats es van acollir a un conveni signat entre les corporacions provincials i els municipis fa quasi 30 anys per a poder comptar amb els serveis de professionals que, pels seus elevats salaris, eren difícil d’assumir per aquells ajuntaments més modests.

“Com és possible que el mateix Govern central, que impedeix la contractació de personal a causa de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, denuncie a aquests municipis i decidisca portar-los als tribunals?”, s’ha preguntat el diputat valencià, qui, a més, ha assegurat que aquesta decisió “és una contradicció absoluta entre la vigència de la denominada Llei Montoro, que impedeix als ajuntaments la contractació, i la solució que se’ls ha donat des de la Diputació de València”.

Per a Sixto, “el què és clar és que els ajuntaments més xicotets, que són les administracions més properes als ciutadans i les que menys recursos econòmics tenen, són les que al final acaben sent els caps de turc d’una situació que ni tan sols han generat elles i per açò demanem al PP que done explicacions en el Congrés dels Diputats”.

Així mateix, el dirigent de la formació d’esquerres ha insistit que els Ajuntaments de menys de 5.000 habitants “no han tingut més remei que contractar aquests professionals d’aquesta forma i el Govern central, en lloc de parlar amb ells i intentar arribar a un acord cercant diferents alternatives, el que fa és denunciar-los”. “Com pretén el Ministeri que aquestes administracions contracten si la Llei Montoro no deixa ampliar les plantilles? Amb quins diners van a assumir aqueixa despesa? És una barbaritat i al mateix temps una contradicció, és a dir, no volen que contracten però els denuncien si cerquen alternatives”, ha afegit.

En definitiva, -ha continuat Sixto- “el PP amb totes les reformes que està fent el que està aconseguint és limitar la capacitat política i pressupostària de tots els ajuntament quan no cal oblidar que són les administracions que atenen directament als veïns i a les veïnes i gestionen molts serveis públics”. Finalment, el diputat d’EUPV ha insistit que no es tracta d’una responsabilitat única de les corporacions municipals i, per açò, ha instat al fet que la Diputació de València recolze als ajuntaments afectats.

Related Articles

Back to top button