Esquerra Unida porta al Congrés els deficients accessos al polígon industrial ‘Fuente del Jarro II’

Sixto: “Només existeixen tres vies d’accés a aquest polígon i cap d’elles és per una carretera estatal”

El diputat d’EUPV, Ricardo Sixto, després de l’explosió produïda fa un parell de setmanes en una empresa del polígon industrial F’uente del Jarro II’, ha presentat una bateria de preguntes davant la Mesa del Congrés respecte a la valoració que fa el Govern sobre les alertes i denúncies fetes sobre els deficients accessos a aquest polígon que podrien dificultar la seua evacuació en cas una situació de crisi i si pensa l’Estat dur a terme la construcció de nous accessos per a millorar l’accessibilitat i circulació de la zona. “Només existeixen tres vies d’accés a aquest polígon i cap d’elles és per una carretera estatal”, ha assegurat Sixto.

Cal destacar que la fase II està separada de la fase I per la línia de Metrovalencia i envoltada per l’AP-7, la V-30 i la CV-365 que uneix Paterna amb Manises, però no té accés a cap d’aquestes vies de comunicació de gran capacitat. “Aquesta comunicació deficient suposa una molèstia quotidiana quan els treballadors inicien o acaben la seua jornada laboral, però pot implicar un greu problema quan es produeixen emergències com la de l’incendi en l’empresa Indukern”, ha dit el diputat valencià.

Així mateix, Ricardo Sixto ha indicat que encara que la Policia Local de Paterna ha assegurat que es compta amb un pla de seguretat municipal en el qual es contempla l’evacuació en cas d’emergència del polígon, es tracta d’un sistema incomplet perquè els accessos no són bons.

En aquest sentit, el dirigent de la formació d’esquerres ha recordat que els propis empresaris del polígon vénen alertant des de fa temps en assegurar que la fase II de ‘Fuente del Jarro’ és una de les zones industrials pitjor comunicades del País Valencià malgrat comptar amb més de 200 empreses que donen treball a 5.000 persones.

“Afortunadament no hem de lamentar víctimes després del succés del passat 8 de febrer però la seguretat no és una qüestió sense importància i, per açò, abans que ocórrega un altre succés d’aquestes característiques és necessari donar una solució als problemes d’accés d’aquest polígon i evitar que seguisca sent una vertadera ratera”, ha conclòs el diputat d’EUPV.

Related Articles

Back to top button