Esquerra Unida i PCPV es reuneixen amb els estibadores per a traslladar tot el seu suport actiu enfront de la liberalització que pretén el Govern

Rodríguez: “És necessari desmuntar la campanya de criminalització contra aquest sector iniciada per l’executiu de Mariano Rajoy”

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, el secretari general del PCPV, Javier Parra, i Joan Cambrils, en representació de les Joventuts Comunistes (UJCE-PV), han mantingut hui una reunió amb Jorge García, secretari general de CC.OO. del sector de l’estiba al País Valencià i Hèctor García, també d’aquest sindicat, per a comentar els detalls del conflicte obert entre els estibadors, la patronal i el govern. Tant Rodríguez com Parra han transmès als estibadors tot el suport actiu de les seues respectives organitzacions “enfront de l’intent de liberalització del sector per part del Govern, servint una vegada més als interessos de les multinacionals”.

Així mateix, els estibadors han traslladat a EUPV, PCPV i UJCE-PV la seua preocupació per l’intent d’aprovació d’un Reial decret “absolutament destructiu, que pretén acabar amb l’organització dels treballadors en el sector i que, a més, pretén acomiadar a milers de treballadors i que la indemnització isca de les arques públiques”. Malgrat açò, els representants sindicals han mostrat la seua satisfacció per la unitat que en aquests moments existeix entre els treballadors i els diferents sindicats per a fer front a l’intent de reforma.

El coordinador d’Esquerra Unida ha destacat la importància de “desmuntar la campanya de criminalització contra els estibadors plantejada des del Govern de Mariano Rajoy i els seus mitjans de comunicació afins”. A més, Rodríguez ha assenyalat que “no és cert que la reforma pretesa pel Govern es faça per a complir amb una sentència del Tribunal de Justícia Europeu, ja que fa dos anys els estibadors van posar sobre la taula un model que desbloquejava la situació en el sector i que s’ajustava a la sentència europea”. “El que ací s’amaga és una altra cosa”, ha afegit.

A més, el màxim representant d’EUPV ha anunciat que la seua formació presentarà mocions de suport als estibadors i contra la liberalització del sector en tots aquells ajuntaments del País Valencià en els quals la formació d’esquerres té representació.

Així mateix, després de conèixer avui mateix que el Govern ha retardat una setmana l’aprovació del decret per a negociar, així com la desconvocatòria de la vaga prevista, el secretari general del PCPV, Javier Parra, ha assenyalat que açò demostra “que la pressió dels treballadors està donant els seus fruits i ha animat a no decaure i al fet que no es trenque la unitat que en aquest moment existeix entre tots els treballadors i treballadores de l’estiba”.

“El full de ruta del Govern passa per posar el sector als peus de les multinacionals, precaritzant l’ocupació, portant la inseguretat al sector i augmentant els beneficis de les grans empreses, i solament amb pressió, mobilització i lluita es podran frustrar els seus plans”, ha assegurat Parra.

Related Articles

Back to top button