EU exigeix a Foment que faça pública la seua planificació ferroviària pel que fa al Corredor Mediterrani

Pensa el Govern continuar sense fer pública la planificació ferroviària per als pròxims anys? Té previst corregir la seua política d’inversió ferroviària en el Corredor Mediterrani? Aquestes són les preguntes que el diputat d’EUPV, Ricardo Sixto, ha presentat davant la Mesa del Congrés dels Diputats en considerar que existeix “una clara falta de transparència i d’informació sobre les inversions en el Corredor Mediterrani, sense oblidar-nos de les retallades i les successives irregularitats en les contractacions”.

Sixto apunta en el text de la iniciativa plantejada que un informe de la Comissió Nacions dels Mercats i la Competència (CNMC) recrimina a l’administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF) que els procediments emprats no són els correctes, al que cal unir la falta de transparència i el retard en l’execució de les obres del Corredor Mediterrani. Així mateix, s’arrepleguen les queixes detectades en l’última enquesta de qualitat realitzada en els corredors internacionals ferroviaris de mercaderies, que inclouen el Corredor Mediterrani.

El diputat valencià també ha criticat, tal com ho fa el CNMC, que el Ministeri de Foment no haja fet pública la seua planificació ferroviària per als pròxims anys, malgrat que està obligat per normes que reiteradament són incomplides. “Les inversions que ja estaven anunciades no s’han posat en marxa i un exemple clar d’açò és que hui dia segueix havent-hi un tram de via única entre València i Barcelona, en concret el de Vandellós a Tarragona, fet totalment intolerable en ple segle XXI”, ha manifestat Ricardo Sixto.

Per al dirigent de la formació d’esquerres, “no és possible entendre ni explicar per què la línia ferroviària entre València i Barcelona continua tenint un tram de via única i l’únic motiu és la falta de voluntat i la deixadesa del Govern central durant molts anys”.

A més, -ha continuat- “les partides pressupostàries que estaven compromeses per al Corredor Mediterrani s’estan destinant per a la construcció d’infraestructures ferroviàries properes a Madrid, és a dir, destina diners a altres corredors ferroviaris que uneixen menys població i abandona un corredor com és el del Mediterrani que permetria una millor comunicació entre dues de les ciutats més importants del nostre país, així com amb un altre punt transcendental com és Alacant”.

Related Articles

Back to top button