Pérez: “La Romana té un pressupost menor que les retribucions anuals dels 15 diputats del PP”

EUPV denuncia que aquest municipi deixarà de rebre més de 46.000 euros per la no adhesió al Fons de Cooperació

La diputada d’EUPV en la Diputació d’Alacant, Raquel Pérez, ha comparegut en roda de premsa juntament amb el primer tinent d’alcalde de la Romana i regidor d’EUPV, Bernabé Aldeguer, per a denunciar, una vegada més, la situació d’indefensió dels municipis alacantins després de la decisió del PP de no adherir-se al Fons de Cooperació Autonòmic. Pérez ha explicat que La Romana, amb una població de 2.100 habitants, compta amb un pressupost municipal de 1’6 milions d’euros, “quantitat inferior a les retribucions anuals dels 15 diputats populars en la Diputació d’Alacant”.

“Si l’única raó d’existència de les diputacions és l’assistència als xicotets municipis, per què es neguen a adherir-se al Fons de Cooperació Autonòmic?”, s’ha preguntat la diputada alacantina, qui ha apuntat que La Romana deixarà d’ingressar per aquesta negativa del PP un total de 46.058 euros.

Per la seua banda, Bernabé Aldeguer ha posat l’accent que la dispersió poblacional fa que la vertebració del territori siga una de les qüestions principals a tenir en compte en aquest municipi. “Posseeix més de 10 pedanies, les quals no estan senyalitzades degudament amb panells informatius on es determine la ubicació de les mateixes, a més de necessitar amb urgència la rehabilitació i manteniment de molts camins rurals que connecten amb el casc urbà”, ha explicat el primer tinent d’alcalde.

Així mateix, el regidor de la formació d’esquerres ha destacat que dins de l’àrea de Joventut s’està realitzant un gran esforç per dinamitzar a la població tant infantil com a adolescent i ha posat com a exemple la remodelació del Casal de Joventut, el Pla d’Ocupació juvenil i la promoció econòmica juvenil i en assessorament.

Així i tot, -ha insistit Raquel Pérez, “amb una ajuda en el seu capítol 2 de despesa corrent s’adequarien les instal·lacions, la biblioteca municipal, els equipaments esportius i en patrimoni es podria considerar la inversió en el Museu de nova Creació Local, mentre que en l’àrea de benestar social, compartida mancomunadament amb altres localitats, es realitzaria una ampliació dels serveis focalitzats en l’assessorament jurídic en àrees com a igualtat”.

Show More

Related Articles

Back to top button