Pérez: “Novelda deixarà de percebre més de 200.000 euros per la tossudesa del PP de no acollir-se al Fons de Cooperació Autonòmic”

Després de denunciar la passada setmana les conseqüències que tindrà a Asp la decisió de l’equip de govern de la Diputació d’Alacant de no acollir-se al Fons de Cooperació Autonòmic, hui, la diputada provincial d’EUPV, Raquel Pérez, s’ha centrat en el municipi de Novelda i ha denunciat que deixarà de percebre un total de 217.527 euros per aquest mateix motiu. Pérez, que ha comparegut en roda de premsa juntament amb la coordinadora d’EUPV a Novelda, María Dolores Beneyto, ha declarat que es tracta d’una decisió presa per “pura tossudesa, una enrabiada política ja que l’única cosa que demostra és que al PP li ix més rendible estar constantment enfrontat a la Generalitat que mirar pel benefici dels municipis alacantins”.

Segons ha explicat la dirigent de la formació d’esquerres, aquests diners que deixarà de percebre Novelda es podien injectar directament en el capítol 2 del pressupost de l’Ajuntament, és a dir, anava destinat a despesa corrent. Per tant, “es podrien haver sufragat despeses com la llum, l’aigua, pagaments de rebuts a proveïdors com la recollida de residus i que encara deu l’Ajuntament de Novelda, així com el Pla d’Accessibilitat Urbana que necessita de manera urgent el municipi”, ha explicat.

No obstant açò, “per una simple tossudesa i una enrabiada política, els veïns i veïnes de Novelda no van a veure com es posen en marxa projectes que són necessaris en aquesta localitat alacantina”, ha dit Raquel Pérez, qui ha qualificat del tot incoherent la decisió presa per César Sánchez mentre que la Diputació de Castelló, també governada pel PP, sí que s’ha adherit a aquest Fons.

Cal recordar que EUPV va oferir a l’equip de Govern de la diputació diverses alternatives al Fons de Cooperació Autonòmic. En concret, la diputada alacantina ha assenyalat que les opcions del grup provincial es referien a la possibilitat de transferir competències impròpies de la Diputació cap a la Generalitat Valenciana o, d’altra banda, minorar diverses partides fins a arribar a la creació d’una reserva dels 13’7 milions que implementarien aquest Fons.

No obstant açò, “el PP ni va recolzar ni va negociar cap d’elles i, a més, recolzant-se en el vot d’un trànsfuga, van aprovar els pressupostos definitivament a principis de mes, deixant als municipis alacantins orfes d’aquesta injecció de capital”, ha indicat Raquel Pérez, qui ha afegit que des d’EUPV “lamentem aquesta errònia decisió del PP, doncs estan anteposant les seues lluites polítiques enfront de la Generalitat a costa dels alacantins i alacantines”.

Per la seua banda, María Dolores Beneyto ha posat l’accent en la discriminació que van a patir els municipis d’Alacant enfront dels de Castelló i València.” Quina raó tenen de ser les diputacions si no és per a ajudar als municipis que més ho necessiten?”, s’ha preguntat la coordinadora d’EUPV a Novelda, qui ha advocat per la supressió d’aquesta institució i el trasllat de les seues competències als ajuntaments i la Generalitat.

 

Show More

Related Articles

Back to top button