EU demana la compareixença del DGT perquè explique el caos succeït en l’A3 de la passada setmana pel temporal de neu

El diputat d’EUPV, Ricardo Sixto, ha registrat en el Congrés dels Diputats una sol·licitud de compareixença en la Comissió d’Interior del Director General de Trànsit, Gregorio Serrano, perquè explique la gestió que des d’aquest organisme estatal es va fer després del caos viscut en les carreteres de Castella-la Manxa i el País Valencià la setmana passada com a conseqüència del temporal de fred i neu. “No entenem com es va poder arribar a l’extrem que milers de persones hagueren de veure’s obligades a passar més de 12 hores en els seus vehicles a causa del tall del tràfic en l’A3 per la forta nevada”, ha assegurat Sixto, qui ha afegit que es tractava d’un temporal que es coneixia que anava a arribar des de feia dies i, no obstant açò, “no es va actuar correctament”.

“Com és possible que tenint temps suficient per a preparar tot el necessari per a fer front a aquest temporal no s’hagueren pres les mesures necessàries per a evitar el caos que es va produir a l’altura dels municipis valencians d’Utiel i Requena?”, s’ha preguntat el diputat. Així mateix, Ricardo Sixto ha indicat que preguntarà al Director General de Trànsit que explique el per què no es va informar en els panells del que estava ocorrent per a evitar que els conductors isqueren a la carretera i es produïra el que, finalment, va succeir.

Per al dirigent de la formació d’esquerres “és clar que estem davant una deixadesa d’obligacions molt greu i, per tant, és necessari que es depuren responsabilitats ja que una situació que es podia evitar posant tots els mecanismes per a aquestes situacions d’emergència climatològiques que són necessaris, al final, no es va fer”.

De la mateixa manera, Ricardo Sixto ha denunciat el fet que els veïns i veïnes d’Utiel i Requena hagen estat sense subministrament de llum durant diversos dies com a conseqüència, també, de la falta de previsió per part de les autoritats competents, és a dir, de la Generalitat i del propi Govern central. “Ens trobem davant una situació que ha tingut i està tenint unes conseqüències nefastes ja que encara hi ha famílies que segueixen sense tenir llum, fet que ens sembla vergonyós”, ha dit el diputat d’EUPV, qui ha afegit que davant situacions com la caiguda de diverses línies d’alta tensió “és necessari que les administracions implicades parlen amb les empreses subministradores d’energia perquè s’assegure que el servei està cobert, alguna cosa que sembla ser que no ha succeït”.

Per tant, -ha continuat- “lamentem no solament la falta de previsió sinó també la de reacció per part del Consell i del Ministeri d’Energia que, una vegada produïts els talls de llum, no han sabut reaccionar a temps i posar grups electrògens que pogueren donar servei no solament als habitatges particulars sinó a instal·lacions tan importants com els hospitals, centres de salut i d’emergències, entre uns altres”.

 

Show More

Related Articles

Back to top button