EU assumeix com a pròpies les reivindicacions de la Plataforma ‘Aire Limpio’ de la Foia de Bunyol-Xiva

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, ha traslladat hui el suport de la formació d’esquerres a la Plataforma ‘Aire Limpio’ de la Foia de Bunyol-Xiva en les seues reivindicacions en contra de la incineradora de Cemex. “Assumim com a pròpies les peticions que realitza aquesta plataforma perquè considerem que no és de rebut que s’estiguen emetent gasos contaminants per damunt dels límits permesos i, per açò, demanem a la Conselleria de Medi Ambient que actue de manera urgent”, ha argumentat Rodríguez.

Les altres dues reivindicacions de la Plataforma ‘Aire Limpio’ es refereixen a la petició a la Generalitat perquè s’imposen taxes per la incineració de residus en les cimenteres, tal com ja es fa des d’altres Comunitats Autònomes, així com que la Conselleria de Medi Ambient establisca un calendari perquè la incineració de residus tòxics i perillosos en aquestes instal·lacions vaja desapareixent de manera progressiva fins a la seua absoluta eliminació.

“Es tracta de peticions lògiques i perfectament assumibles ja que el que no és de rebut és que hi haja altres Comunitats Autònomes a les quals no se’ls permeta realitzar aquestes tasques en els seus territoris i vengen al País Valencià a incinerar els seus residus”, ha afirmat el coordinador d’EUPV, qui ha afegit que es tracta d’un problema “molt greu que afecta a totes les persones i, per tant, el Consell no pot demorar més el cercar una solució immediatament”.

La Plataforma ‘Aire Limpio’ va realitzar el 15 de gener una concentració en la plaça de la Constitució de Xiva i diumenge passat una marxa des de Bunyol fins a la cimentera, mobilitzacions en les quals han participat els regidors d’EUPV de Xiva, de Xest i de Bunyol. “Des de la nostra formació anem a seguir participant en totes les accions previstes i recolzant les seues justes reivindicacions”, ha conclòs el coordinador de la formació d’esquerres.

 

Show More

Related Articles

Back to top button