Sixto: “Alzira és l’exemple que el camí correcte és el de la recuperació dels serveis privatitzats i de com generar ocupació des del públic”

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, i el regidor d’EUPV en l’Ajuntament d’Alzira, Iván Martínez, han comparegut hui en roda de premsa per a defensar la política que el propi edil està desenvolupant en el Consistori de la capital de la Ribera Alta quant a la recuperació de serveis públics es refereix. “Des de la nostra formació política sempre hem defensat la gestió directa de serveis perquè, d’aquesta manera, es contribueix a una generació d’ocupació estable i de qualitat i, per una altra, perquè repercuteix de manera directa en el servei que es presta a la ciutadania i Alzira és l’exemple més clar que la nostra aposta és la correcta”, ha assegurat Sixto.

Cal destacar que Iván Martínez, regidor de Recursos Humans i d’Ocupació de l’Ajuntament d’Alzira, ha recuperat en poc més d’un any des que va entrar a formar part de l’equip de govern els serveis de neteja de col·legis i instal·lacions municipals, així com la piscina i radie també depenents del Consistori, i tot açò en contra de la Delegació de Govern de la Comunitat Valenciana, que ha presentat un requeriment d’anul·lació de l’acord municipal de la reversió de la neteja.

“Des d’EU creiem que l’Ajuntament ha de convertir-se en una instància clau per a revertir els efectes de la crisi, assumint la responsabilitat d’aportar alternatives que generen noves inversions, incentius econòmics públics, diversificant la nostra oferta econòmica, dinamitzant l’economia per a desenvolupar una estratègia municipal d’ocupació com parteix integrant d’un nou model que permeta assumir i desenvolupar els serveis públics necessaris i de qualitat per al conjunt de la ciutadania”.

L’estalvi econòmic benvolgut per al cas del servei de neteja, respecte a la privatització del govern de la ex alcaldessa, Elena Bastidas, “és de més de 150.000 euros anuals i ha permès que cap treballadora s’haguera vist en el carrer per aquesta decisió i que es puguen crear borses públiques de treball”, ha defensat el regidor d’Alzira. En canvi, les conseqüències de l’aplicació del requeriment de la Delegació de Govern podrien suposar l’acomiadament de les 26 treballadores de la neteja dels col·legis públics i edificis municipals, no poder convocar borses públiques i privatitzar un servei amb un cost de més de 500.000 euros anuals.

De la mateixa manera, Martínez ha apuntat que des que EU va entrar en el govern municipal s’ha incrementat en quasi un terç el pressupost dedicat a Promoció Econòmica i Ocupació. Açò ha permès que des de l’administració es creuen contractes anuals de formació i treball en 2016, tant en el Pla d’Ocupació Juvenil (amb un pressupost de quasi 400.000 euros) i en els tallers d’ocupació (amb un import proper a 1 milió d’euros en cinc modalitats).

Per la seua banda, el diputat Ricardo Sixto ha recordat que des d’EUPV i IU sempre s’ha apostat pel rescat de totes les cessions i concessions, prèvia revisió de contractes i incompliments. “Amb la remunicipalització també s’aconsegueix una font important d’ocupació, a més d’un major servei i, per açò, és un orgull veure com els nostres representants governen en benefici de la ciutadania”, ha assegurat.

Trasllat Jutjat Penal 15

Un altre tema que s’ha tractat en la roda de premsa ha sigut el trasllat de la sala del jutjat penal número 15 d’Alzira. En aquest sentit, Iván Martínez ha denunciat aquesta decisió presa per la Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i avalada per la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, “perquè comportarà l’allunyament d’un servei elemental i bàsic com és el de justícia, tant per a les persones i familiars afectats com a professionals del Dret i altres treballadors públics, i més costos tant per a la ciutadania com per a l’administració”.

Sixto, que forma part de la Comissió de Justícia del Congrés dels Diputats, ha recordat que el govern autonòmic ha desoït moltes vegades les reclamacions dels i les professionals que han patit aquestes condicions a Alzira i també a les associacions i sindicats, que han reclamat millores des de fa molt temps. Així mateix, el diputat s’ha compromès a portar el tema a la Cambra baixa.

Related Articles

Back to top button