L’Audiència confirma l’arxiu de la querella de La Rambleta contra Esquerra Unida

L’Audiència Provincial de València ha desestimat el recurs d’apel·lació de l’empresa gestora de l’Espai Rambleta, la mercantil ‘Bulevar del Arte y de la Cultura (BAC)’, propietat de José Adolfo Vedri, contra l’arxiu decretat pel Jutjat d’Instrucció número 5 de València. Aquesta és la darrera querella que s’arxiva de les cinc interposades contra la diputada provincial d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, denunciant del cas Taula. En aquest cas, els querellats eren, a més de la pròpia Pérez Garijo, l’exdiputat autonòmic per EUPV Ignacio Blanco, els exregidors de l’Ajuntament de València per aquesta formació, Amadeu Sanchis i Rosa Albert, i la pròpia Esquerra Unida del País Valencià.

Els fets es remunten al mes de maig de 2015, quan Rosa Pérez Garijo, Ignacio Blanco, Amadeu Sanchis i Rosa Albert van comparèixer en roda de premsa per tal de denunciar les presumptes irregularitats de la construcció i explotació del Centre Cultural La Rambleta, que hui són objecte d’investigació en el cas Taula. En resposta a les declaracions vessades pels aleshores càrrecs públics d’EUPV, l’empresa gestora de l’Espai, la mercantil ‘Bulevar del Arte y de la Cultura (BAC)’, propietat de José Adolfo Vedri, va interposar una querella per un delicte de calúmnies, que va ser arxivada provisionalment pel Jutjat d’Instrucció número 5 de València en data de 22 de setembre de 2016 i que ara ho és de manera definitiva per l’Audiència.

La resolució del Tribunal confirma l’arxiu en considerar que “[el Jutjat] número 18 que conoce de las D. Previas 881/15, donde se investiga toda unas suerte de delitos gravísimos que, para no calificar excediéndonos en la función, se pueden calificar de corrupción política” que afectaria, entre altres, al centre cultural de La Rambleta.

Amb aquest arxiu es posa fi a les cinc querelles interposades contra la denunciant del cas Taula, una decisió judicial sobre la qual tant Rosa Pérez, com Amadeu Sanchis, Rosa Albert i Ignacio Blanco en particular, i la formació d’esquerres en general, han mostrat la seua completa satisfacció.

Show More

Related Articles

Back to top button