Esquerra Unida demana a Puig que exigisca la condonació del deute històric del País Valencià

Rodríguez: “És absolutament rebutjable que siguem contribuents nets a l’Estat quan la nostra renda és inferior a la mitjana estatal”

El coordinador general d’EUPV, David Rodríguez, i el responsable de Política Institucional de la formació d’esquerres, Ricardo Sixto, han mantingut una trobada aquesta vesprada amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, en el marc de la ronda de contactes amb els diferents partits polítics i agents socials del País Valencià com a preparació de la Conferència de Presidents Autonòmics. Rodríguez ha valorat la seua primera entrevista amb el Consell des que va assumir la direcció d’EUPV com a “positiva” i ha explicat que s’ha desenvolupat en un clima de “diàleg i de compartir experiències i propostes i treballar conjuntament per a posar en marxa algunes mesures que considerem inajornables durant aquesta legislatura”, ha afirmat.

El primer dels temes que s’han abordat ha sigut el de la infrafinanciació del País Valencià i en la necessitat d’arribar a un ampli acord polític i social entre els valencians i valencianes per a exigir que la mateixa siga justa. “Esquerra Unida va a estar en primera línia perquè entenem que ha d’acabar-se amb l’injust finançament de la nostra Comunitat ja que és absolutament rebutjable que siguem contribuents nets a l’Estat quan nostra renda és inferior a la mitjana estatal, situació que ens empobreix i ens separa del nivell de benestar general”, ha afirmat el coordinador.

No obstant açò, Rodríguez ha anat un pas més enllà i ha reclamat a Puig que exigisca a l’Estat la condonació del deute històric del País València. “Si es condona aquest deute i, a més, s’aconsegueix un finançament just podrem tenir una major solvència econòmica per a garantir els drets fonamentals de la ciutadania”, ha defensat.

El segon dels temes abordats ha sigut el de la modificació de la Llei Electoral Valenciana per a rebaixar la barrera de 5 per cent i reduir-la al 3. “El president de la Generalitat s’ha compromès a realitzar aquesta reforma abans que finalitze la legislatura i ens ha traslladat la necessitat que EUPV torne a tenir representació en les Corts Valencianes ja que vam ser part important i protagonista del gir polític en el govern autonòmic”, ha explicat el coordinador.

La necessitat de l’obertura de RTVV, l’exigència d’infraestructures demandades des de fa temps com el corredor mediterrani o l’obligació d’avançar en matèria de memòria democràtica són uns altres dels temes que s’han tractat en aquesta primera reunió i que es concretaran en posteriors trobades. “Ambdues parts ens hem compromès a seguir mantenint entrevistes periòdiques per a anar treballant de forma conjunta i poder progressar per a aconseguir el vertader gir cap a l’esquerra que necessita el País Valencià”, ha conclòs

Related Articles

Back to top button