Rosa Pérez Garijo (EU): “Sense la denúncia interposada per Esquerra Unida, hui no hi hauria cas Taula”

La vicepresidenta quarta de la Diputació de València i diputada d’Inclusió Social, Teatres i Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo, qui va interposar davant la Fiscalia Anticorrupció la denúncia del posteriorment conegut com a ‘cas Taula’ junt amb deu hores de gravacions, s’ha mostrat perplexa davant la resolució de l’Audiència Provincial d’apartar-la com a acusació popular en aquesta causa, una decisió que no comparteix.

 

“Sense l’exhaustiu treball de fiscalització i sense la denúncia interposada per Esquerra Unida, hui no hi hauria cas Taula” ha afirmat la diputada d’esquerres, qui assegura “sentir-se perseguida”.

 

La secció quarta de l’Audiència Provincial de València ha resolt excloure a Rosa Pérez Garijo com a acusadora popular en la causa que s’instrueix en el Jutjat d’Instrucció número 18 de València, perquè a diferència del jutge instructor i de la pròpia lletrada, consideren que es troba “investigada en la peça principal”. Pérez Garijo ha qualificat aquesta decisió judicial d’un nou entrebanc per tal que no puga exercir l’acusació particular en una causa, el cas Taula, que no existiria de no ser pel gran treball de denúncia que va fer Esquerra Unida i que va cristal·litzar en la denúncia presentada davant de la Fiscalia Anticorrupció el 30 de juny de 2014.

 

L’actual diputada d’Inclusió Social, Teatres i Memòria Històrica en la Diputació de València ha explicat a més que “prèviament a la interposició de les diferents denúncies que donaren lloc al cas Taula, es va realitzar una important aportació d’informació i investigació, com evidencia, per exemple, la denúncia pública de la contractació LED o l’existència d’una presumpta trama internacional de desviament de diners cap al Brasil”.

 

La diputada provincial d’EUPV manté que “exercir l’acusació popular significaria mantenir aquest ferm compromís amb la persecució dels corruptes, garantint que siguen investigades qüestions molt greus que ja es van incloure en la denúncia inicial i que a data de hui no estant sent investigades ni per la Guàrdia Civil ni per la Fiscalia”. La diputada d’esquerres afirma que “sembla ser que la raó de mantenir-nos en un limbe jurídic després de demostrar que l’assessor que va ser imprescindible per a la fiscalització d’Imelsa realitzà efectivament el seu treball, no era més que mantenir-nos allunyats de la investigació.  No ens sembla casual que s’investigue si es podia tindre assessors o no, mentre que s’obvien qüestions com les LED o els modificats d’obres de l’Àrea de Carreteres amb informes contraris de l’oficial major”. “A excepció de dos adjunts –ha continuat Pérez Garijo– no figura en l’expedient res més, ni la denúncia que va donar lloc al procediment on també consten presumptes irregularitats d’èpoques anteriors a Marcos Benavent”.

 

“És evident –ha prosseguit– que la meua presència és incòmoda i continua sent-ho, ja que mai ha mirat cap a un costat quan es tractava de corrupció, ni abans ni ara.” Sobre el moment actual, la diputada d’Esquerra Unida ha volgut posar com a exemple els entrebancs que se li han posat des de l’actual gerència de Divalterra (antiga Imelsa) a l’obtenció de documentació sobre els treballs realitzats per la lletrada Emma Ramón, qui va ser contractada per l’empresa pública per a personar-se en el quasi un any abans de que es fera efectiva la personació, per la qual cosa va facturar 44.000 euros.

 

Pérez Garijo diu sentir-se “perseguida” per la seua tasca incansable contra els corruptes i el sistema que els empara, però avisa que no defallirà en el seu compromís amb la honestedat i la decència.

 

Show More

Related Articles

Back to top button