EUPV demanarà una reunió amb Puig en el marc de la pròxima Conferència de Presidents Autonòmics

Rodríguez: “Som una veu important de la societat valenciana que també reclama que les seues reivindicacions siguen preses en compte a Madrid”

El coordinador general d’EUPV, David Rodríguez, ha anunciat que remetrà demà una carta dirigida a la Conselleria de Presidència en la qual sol·licita una reunió amb el cap del Consell, Ximo Puig, en el marc de la ronda de contactes amb els diferents partits polítics i agents socials del País Valencià com a preparació de la Conferència de Presidents Autonòmics que tindrà lloc el pròxim dimarts, 17 de gener. “Som un interlocutor fonamental, la veu d’una part de la societat valenciana i, per açò, considerem que és necessari que siguem escoltades les nostres reivindicacions i que aquestes siguem també tingudes en compte pel president del Govern central, Mariano Rajoy”, ha defensat Rodríguez.

En primer lloc, el dirigent de la formació d’esquerres ha fet referència a la infrafinanciació del País Valencià i ha recordat que fa poc més d’un any el propi president de la Generalitat va traslladar a la excoordinadora Marga Sanz la iniciativa de promoure un ampli acord polític i social entre els valencians i valencianes per a exigir un just finançament per a el País Valencià davant el Govern central.

“Esquerra Unida vol estar en primera línia i participar perquè entenem que ha d’acabar-se amb la injusta infrafinanciació de la nostra Comunitat, ja que és absolutament rebutjable que siguem contribuents nets a l’Estat quan nostra renda és inferior a la mitjana estatal, situació que ens empobreix i ens separa del nivell de benestar general”, ha assenyalat el coordinador d’EUPV.

Així mateix, David Rodríguez també s’ha referit a l’anomenat deute històric i ha considerat una necessitat que el Govern central la reconega “perquè és sagnant i és necessari exigir mecanismes compensatoris”. Davant aquesta situació, EUPV entén que s’han d’iniciar converses immediates amb el nou executiu central per a un nou model de finançament, federal i solidari, “que garantisca que tots els ciutadans tenen els mateixos serveis i drets fonamentals independentment del territori on visquen i que s’articulen mecanismes compensatoris per a tendir a reequilibrar la riquesa i el benestar en el conjunt de la ciutadania i les Comunitats Autònomes”, ha assegurat Rodríguez, qui ha afegit que aquests són elements “imperiosos” per a garantir l’efectivitat i eficàcia del nostre autogovern.

D’altra banda, el coordinador de la formació d’esquerres ha considerat primordial també que se supere la marginació i el greuge que en matèria d’inversions pateix el País Valencià i, per açò, és necessari que les inversions territorialitzades guarden una proporció pel que fa al pes de la població valenciana”, ha conclòs.

Show More

Related Articles

Back to top button