EUPV i la ‘Plataforma pel Dret a Decidir’ acorden treballar en espais comuns que permeten al País Valencià avançar en els seus drets

El coordinador general d’EUPV, David Rodríguez, acompanyat del secretari d’organització, Antonio Parrilla, van mantenir ahir una primera presa de contacte amb la ‘Plataforma pel Dret a Decidir’ en la qual va imperar el bon ambient i la coincidència en els punts importants en els quals és necessari incidir per a aconseguir una millora del País Valencià. “Ha sigut una trobada molt positiva on ens hem adonat que hi ha molts espais de treball en els quals coincidim i, per tant anem a aprofitar per a començar a treballar de manera conjunta”, ha explicat Rodríguez.

Durant un poc més d’una hora representants d’ambdues parts van realitzar una anàlisi soci polític del País Valencià en l’actualitat, així com la necessitat d’emmarcar-la en una democràcia cada vegada més participativa. “Per a açò hem acordat cercar espais comuns de treball que ens portarà a avançar en aquest marc juntament amb més entitats, associacions i formacions polítiques”, va assenyalar Antoni Infant, president de la ‘Plataforma pel Dret a Decidir’.

És a dir, “hem fet referència a la necessitat de recuperar sobirania també en àmbits com l’economia, la cultura i l’àmbit social per a garantir els drets fonamentals a la classe treballadora i del poble valencià”, ha manifestat el coordinador d’EUPV, qui ha apuntat també la preocupació de la formació d’esquerres pel fet que s’estiguen detenint a càrrecs públics que plantegen més mesures de democràcia i participació.

Un altre dels temes importants que es van tractar és la necessitat urgent per part del Consell de realitzar una reforma de Llei Electoral Valenciana “per a trencar la injusta barrera del 5 per cent i rebaixar-la al 3 per cent amb l’objectiu de tenir en els pròxims comicis municipals i autonòmics una càmera més plural i representativa de tots els sectors valencians”, ha defensat el coordinador d’EUPV.

Sobre aquest mateix tema, Rodríguez ha anunciat que a primers de 2017 es van a posar en marxa per part de la formació d’esquerres diverses campanyes encaminades a fer una crida a tota l’esquerra social i política perquè es rebaixe el llistó del 5 per cent, proposta que ha tingut molt bon acolliment per part de la ‘Plataforma pel Dret a Decidir’.

Finalment, tant el coordinador d’EUPV com el president de la plataforma han mostrat la seua sintonia davant la necessitat de reclamar un finançament més just per al País Valencià, “encara que sense que aquest reclam supose que s’hagen de deixar de costat temes prioritaris com són la sanitat o l’educació, entre molts altres”.

Related Articles

Back to top button