Marina Albiol: “El càncer de la corrupció del PP sembla que estén les seues ramificacions per Europa”

Després que s’haja conegut la implicació del senador del Partit Popular Pedro Agramunt en una presumpta xarxa de suborns de la Unió Europea, la portaveu d’Esquerra Unida a Brussel·les Marina Albiol exigeix “que Agramunt immediatament oferisca explicacions públiques convincents, o que immediatament abandone els seus càrrecs públics com a senador i com a president de l’assemblea del Consell d’Europa”.

Per a Albiol, “de confirmar-se allò que sosté l’informe ‘La diplomàcia del caviar’, estaríem possiblement davant d’un dels pitjors casos de corrupció internacional a la Unió Europea; i, una vegada més, trobem un alt càrrec del PP com a possible protagonista de la trama. El càncer del model de corrupció del Partit Popular sembla estendre les seues ramificacions per les institucions europees, i per tant exigim ja que s’esclarisca les possibles implicacions d’Agramunt, o bé que abandone els seus càrrecs a l’Administració, tant l’estatal com l’europea”.

L’informe, elaborat per l’organització European Stability Initiative, indica que el règim de l’Azerbaidjan presumptament va pagar comissions a canvi d’informes favorables del Consell d’Europa en matèria de drets humans: “Presumptament, gràcies a aquests informes favorables aconseguits a base de possibles suborns, es va aconseguir que Europa considerara el país com un dels territoris prioritaris on desenvolupar projectes amb finançament de les institucions europees. I, amb això, s’ha projectat la construcció d’un llarg gasoducte amb un cost calculat de 45.000 milions de dòlars que travessarà l’Azerbaidjan i Turquia. Una vegada més, i tal com vam denunciar ahir mateix a la Defensora del Poble Europeu, sorgeixen els interessos energètics al centre de un possible cas de corrupció que torna a tocar el PP”.

La portaveu d’EU a l’Eurocambra a més demana a la Fiscalia espanyola que es pose en contacte amb la Justícia italiana, la qual està investigant el polític democristià Luca Volontè per possibles suborns del règim azerbaidjanès: “La mateixa organització que ha elaborat aquest informe ja en va fer un que vinculava Volontè amb Agramunt, i per tant creiem necessari que la Fiscalia de l’Estat espanyol comprove i investigue aquests indicis per esclarir la possible trama”.

Related Articles

Back to top button