Esquerra Unida exigeix al Consell que anul·le la licitació de la gestió del servei realitzat per Tragsatec

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha criticat durament la decisió del govern valencià de privatitzar el servei contractat amb Tragsatec tan sols un mes després d’haver entrat a formar part de l’accionariat d’aquesta empresa. Sixto ha fet aquestes afirmacions després de la reunió mantinguda aquest mateix matí amb treballadors de Tragsatec, els quins li han traslladat la seua preocupació pel fet que el Consell haja tret ja a concurs el servei del manteniment i desenvolupament de les aplicacions informàtiques necessàries per a gestionar les ajudes de la Unió Europea als agricultors i altres programes de desenvolupament rural.

Tragsatec, integrada dins del Grup Tragsa, el qual forma part del conjunt de companyies de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), porta desenvolupant aquest servei des de fa més de 10 anys. “Encara que és cert que l’encomana de Tragsatec acaba el pròxim mes de febrer, el que hauria de fer el Consell és renovar aquest contracte ja que el que sí que no té cap sentit és que un govern que presumeix de ser progressista privatitze determinats serveis”, ha defensat el diputat valencià, qui ha afegit que, per açò, des d’EUPV “no compartim aquesta decisió i la critiquem fortament ja que va en contra de la política defensada per EUPV i que no és una altra que l’aposta decidida pe tot allò públic”.

“Com és possible que la Generalitat despenga el 31 d’octubre més de 8.000 euros per a comprar una acció d’aquesta empresa pública, deixant de ser l’única Comunitat que no estava participada, i tan sols un mes després decidisca traure a concurs aquesta gestió?”, s’ha preguntat Ricardo Sixto, qui ha afegit que si realment es culmina el procés de licitació, “serem l’única Comunitat Autonòmica Comunitat en tot l’estat que tindria privatitzat aquest servei”.

Així mateix, el diputat valencià ha traslladat als membres de Tragsatec que han assistit a la reunió tot el suport de la formació d’esquerres en aquests moments tan durs ja que no cal oblidar que aquesta privatització comporta l’acomiadament de la major part de la plantilla que ascendeix a 160 persones.

Related Articles

Back to top button