Representants d’EUPV acorden presentar mocions en els municipis de l’àrea metropolitana davant la pujada d’aigua per part de la EMSHI

El portaveu d’EUPV en la EMSHI i regidor en l’Ajuntament de Silla, Valentín Mateos, va mantenir ahir una reunió amb representants de la formació d’esquerres dels diferents municipis que conformen el EMSHI en la qual es va tractar la pujada de la tarifa de l’aigua que aquest organisme ha aprovat, amb el vot en contra de la formació d’esquerres, per a 2017 i que s’aplicarà a la totalitat de les 51 localitats que conformen aquesta entitat metropolitana. Els diferents representants, molts d’ells membres dels equips de govern dels seus ajuntaments, van acordar presentar aquest mes de desembre mocions en les seues respectives administracions locals per a condemnar el que van qualificar com una tarifa “injusta, insostenible i que no preval l’estalvi del consum de l’aigua”.

Mateos va explicar als assistents que amb la modificació de l’estructura tarifària en dos trams, un que es calcula segons el consum i un altre segons els habitants de cada municipi, “l’única cosa que s’aconsegueix és prevaldre a aquelles localitats de l’àrea metropolitana de València que més consumeixen, no obstant açò, castiga als quals tenen un consum més baix ben perquè es proveeixen de pous o bé perquè fan un ús més sostenible de l’aigua”.

En aquest mateix sentit, Mateos assenyalà que es tracta d’una modificació que suposa, en la majoria dels casos, “un increment mitjà de 9 per cent en la tarifa que no respon a criteris d’ús sostenible ni d’equitat territorial, sinó a l’objectiu de seguir maximitzant els beneficis de l’operador privat, Aguas de València, i que genera grans desigualtats en el preu de subministrament entre els diferents municipis que formen part de l’entitat metropolitana”.

En alguns municipis com Alfafar, Paterna o Torrent, entre uns altres, la pujada podrà arribar a ser de més del 20 per cent, “penalitzant fins i tot a altres municipis que realitzen una correcta gestió”, ha afegit el també regidor de Silla.

Una altra decisió que es va prendre ahir va ser la celebració a principis de febrer d’unes jornades que reunisquen a tots els regidors d’EUPV, així com a militants de la formació d’esquerres, amb l’objectiu de tractar el tema de l’aigua, els problemes d’escassetat, les tarifes aplicades o el tema dels desnonaments hídrics, entre altres punts, així com marcar les estratègies a seguir a partir d’ara.

Related Articles

Back to top button