El Patronat de Turisme aprova dues esmenes plantejades per EUPV al Pressupost de 2017

La diputada provincial d’EUPV per Alacant, Raquel Pérez, ha mostrat la seua satisfacció per l’aprovació de dues esmenes plantejades per la formació d’esquerres al Pressupost del Patronat Provincial de Turisme de la Costa Blanca. La primera d’elles es refereix a la inclusió d’una partida en el capítol corresponent per a elaborar i posada en marxa d’ un conveni de col·laboració amb la Universitat d’Alacant on s’inicie el procés d’un nou producte turístic definit com a “Ruta Turística de la Memòria Democràtica”, mentre que la segona preveu la creació d’una taula de treball per a crear un Segell de Qualitat de Garantia Social per als sectors hotelers.

Segons ha explicat Pérez, el passat mes de juliol el grup provincial d’EUPV va realitzar una presentació sobre la possible inclusió en els productes que actualment gestiona el Patronat de Turisme un nou concepte de Guia Turística de la Memòria Democràtica i en aquest projecte es van implicar la Comissió Cívica de la Memòria Històrica d’Alacant i més de cent artistes plàstics de tota Espanya. Així mateix, en la presentació dels treballs previs va participar el professor de la Universitat d’Alacant, departament de Geografia Humana, José Ramón Valero i l’historiador alcoià Àngel Beneito.

“Es van explicar les tasques de recuperació que passaven per un inventari de llocs lligats a la guerra civil en cada comarca, un procés de divulgació cultural per a la ciutadania, viatgers i visitants com, per exemple, senyalització, edició de fullets o rutes, projectes locals amb possibilitats de finançament, fer museus i activitats, així com la divulgació continuada”, ha comentat la diputada alacantina.

Igualment, Raquel Pérez s’ha congratulat de l’aprovació d’aquesta esmena ja que es tracta “d’un projecte molt ambiciós i que mai s’havia plantejat des de l’inici de la democràcia en la província d’Alacant”. Hem de posar en valor la nostra història democràtica i que millor manera d’aprofitar els nostres atractius turístics que fent una Guia Turística Democràtica on es donen a conèixer els llocs de major interès en aquesta matèria”, ha afegit.

Segell de Garantia Social Hotelera

Quant a la segona esmena aprovada, la diputada d’EUPV i consellera del Patronat de Turisme ha argumentat que en la província d’Alacant l’hostaleria i, sobretot, els subsectors hotelers i de bars i restauració “són espais de dinamització econòmica on les condicions laborals estan patint greus reculades”. Per açò, -ha continuat- “no podem romandre immòbils davant el fet que el Turisme de la nostra província puga asseure les bases sobre pràctiques empresarials que en moltes ocasions retalla i deteriora les condicions de treball establides”.

Pérez ha comentat que les dades de contractació a jornada completa han anat reduint-se en els últims anys fins a suposar poc més d’un de cada tres contractes que se signen (37%). La tendència a eliminar ocupació amb drets (que ocupaven i ocupen, majoritàriament, els homes) ha fet que es reduïsca en 10’71 punts el percentatge de contractació a jornada completa en els últims cinc anys.

Un altre aspecte al que ha fet referencia la diputada alacantina és a la externalització del servei de cambreres de pis en hotels per a aplicar condicions de treball inferiors a les contingudes en el conveni d’hostaleria de la nostra província, l’ús abusiu dels contractes de formació en aquest sector o la introducció de la figura del fals autònom en determinades categories professionals. “Tot açò produeix que la marca del Turisme en la nostra província córrega el risc de sostenir-se sobre l’empobriment de treballadores i treballadors”, ha dit.

Related Articles

Back to top button