EUPV demana al nou Govern que treballe per un gran Pacte d’Estat per a combatre la violència de gènere

Rodríguez: “La lluita per la violència masclista segueix sent una batalla per la igualtat entre dones i homes”

El coordinador general d’EUPV, David Rodríguez, amb motiu de la celebració aquesta mateixa vesprada de diferents manifestacions en les principals ciutats del País Valencià pel Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, ha defensat la signatura d’un gran Pacte d’Estat per a combatre la violència de gènere. “En el que portem d’any quasi mitjà centenar de dones han sigut assassinades a les mans de les seues parelles, xifra molt elevada i alarmant que no fa més que demostrar que la violència de gènere és una qüestió que concerneix a tota la societat, i, per tant, requereix d’un Pacte d’Estat per a atallar-la”, ha dit Rodríguez.

En aquest sentit, ha indicat que la insuficient reacció dels poders públics així com l’acceptació d’una part important de la societat, “corroboren que les relacions entre homes i dones se segueixen construint sobre bases patriarcals que continuen apuntalant la desigualtat i la discriminació masclista i açò és alguna cosa que és primordial atallar”. Per açò, -ha defensat el dirigent d’esquerres- “en tots els ajuntaments on estem governant ens hem compromès a treballar per aconseguir una societat fonamentada i assentada en la igualtat real, la qual impediria que la crisi econòmica poguera servir de pretext o explicació”.

Així mateix, el coordinador d’EUPV ha destacat que més enllà de les lleis de paper, “cal fer efectives en els àmbits productiu, educatiu i comunicacional les mesures reals que permeten aconseguir un canvi substancial en les condicions materials de les dones i en la consciència de les nostres societats i davant aquesta situació el nou Govern hauria d’haver-se plantejat la creació d’un Ministeri Igualtat de Gènere/Dona amb competències exclusives i pressupost adequat, des d’on es pogueren coordinar les polítiques transversals i interministerials per a la igualtat entre dones i homes”.

També s’ha referit David Rodríguez a la necessitat que els pressupostos per a 2017 tant de l’Estat com de la Generalitat i de tots els ajuntaments del País Valencià estiguen dotats de partides suficients per a la realització de polítiques específiques d’igualtat de les dones, l’eradicació de la bretxa salarial entre dones i homes, la modificació de la Llei Integral que reconega la violència de gènere en totes les seues manifestacions i la definisca com un atemptat contra els drets humans de les dones, així com la necessitat de construir una xarxa de Serveis Públics que possibiliten la conciliació de la vida laboral i privada o polítiques que avancen en la coresponsabilitat domèstica.

Show More

Related Articles

Back to top button