EU porta a la Mesa del Congrés els problemes de contaminació acústica de la N-332 al seu pas per diverses poblacions de La Safor

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha presentat una bateria de preguntes a la Mesa del Congrés dels Diputats sobre les conclusions de l’estudi realitzat pels investigadors del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) sobre la N-332. En concret, aquest estudi conclou que aquesta infraestructura genera una energia acústica d’entre 16 a 32 vegades superior a la permesa per les poblacions de l’Alqueria de la Comtessa, Bellreguard i Palmera, municipis de La Safor, al sud de la província de València.

Sixto explica en l’exposició de motius de les preguntes plantejades que per a l’estudi que arreplega l’informe científic, que ha sigut realitzat a petició dels tres ajuntaments, s’han realitzat mesures  exhaustius que el seu objectiu era determinar si la N-332 compleix els requisits de qualitat acústica que exigeixen les normes estatals i autonòmiques. Segons els resultats finals, la carretera no compleix aqueixes normatives i la població suporta un nivell de contaminació acústica molt superior al permès.

“L’estudi assenyala que aquests nivells de contaminació acústica tenen efectes nocius importants sobre la salut i la qualitat de vida de la població afectada com, per exemple, cefalees, estrès, insomni o pèrdua auditiva, conseqüències que ens semblem molt greus i a tenir en consideració per part del Ministeri de Foment”, ha assenyalat el diputat valencià, qui ha afegit que no menys important és el fet que aquest estudi també indique que el gradual cabal de tràfic provoca que el centre esportiu, sanitari i l’educatiu, alguns d’ells comuns a aquests municipis, queden separats de gran part de la població per aquesta infraestructura.

Els investigadors conclouen que l’única solució possible seria desviar el tràfic per vials secundaris o alternatius a la N-332 i prohibir el trànsit de vehicles pesats, “decisió amb la qual estem totalment d’acord ja que des d’EUPV és una situació que és necessari corregir urgentment”. No obstant açò, Ricardo Sixto ha anunciat que des de la formació d’esquerres “anem més enllà i apostem per la liberalització del peatge de l’AP-7 i que el trànsit, sobretot el que no va relacionat amb els pobles pels quals passa, es desviara per fora d’aquestes poblacions”.

“Creiem que és una reivindicació històrica i esperem que més promte que tard arribe una solució a aquest greu problema que genera als veïns i veïnes de La Safor. No obstant açò, mentrestant el Ministeri ha de decidir què mesures prèvies es deuen prendre per a evitar aquest greu impacte que pateixen en l’actualitat els ciutadans i ciutadanes d’aquests municipis”, ha conclòs Sixto

Related Articles

Back to top button