EU reitera la seua petició de documentació sobre els treballs de l’advocada contractada per Divalterra per a personar-se en Taula

La diputada provincial d’Esquerra Unida en la Diputació de València i denunciant del cas Taula, Rosa Pérez Garijo, ha tornat a exigir a Divalterra els tres expedients d’assistència jurídica relacionats amb la personació en la causa, així com la relació dels treballs realitzats en virtut dels mateixos.

L’empresa pública depenent de la Diputació va sol·licitar al Jutjat d’Instrucció número 18 la seua personació en el cas Taula el passat 26 d’octubre, un any després de l’adjudicació directa dels contractes. Pérez Garijo vol conèixer quines tasques concretes ha realitzat la lletrada Emma Ramón durant aquest període.  

La diputada d’EUPV Rosa Pérez Garijo va ser l’única consellera de Divalterra que va anunciar el seu vot en contra 24 hores abans a la licitació de l’assistència jurídica per a la personació de l’antiga Imelsa en el cas Taula. La diputada d’esquerres considerava una “autèntica barbaritat” que es licitara un contracte per un preu estimat de 623.250 euros (incloent l’IVA) per a realitzar un servei que es podria dur a terme amb mitjans propis, tal i com fa l’Ajuntament de València en el cas Taula o l’Administració Autonòmica, a través de l’Advocacia de la Generalitat, en tots aquells casos on està personada”.

La representant d’Esquerra Unida en la Diputació de València ha recordat que “l’acusació particular per part de Divalterra sols pot exercir-se en aquelles peces on siga part interessada, i això suposa la limitació a determinades peces, per tant no hi havia cap justificació possible per a la quantitat de diners que ens anava a costar aquesta decisió”. “Posteriorment” ha prosseguit Pérez Garijo, “hem conegut que des de feia un any s’havien adjudicat contractes per valor de 90.000 euros amb el mateix objecte i òbviament, vaig exigir responsabilitats”.

La diputada d’esquerres valora molt positivament la decisió de Jorge Rodríguez d’apartar al Cap de Serveis Jurídics de Divalterra i de realitzar una auditoria com “un primer pas per a l’esclariment dels fets”. Pérez Garijo opina que “hem de conèixer amb exactitud què ha passat i per això hem sol·licitat tota la informació al respecte”.

Related Articles

Back to top button