Sixto: “El temps ha donat la raó a EUPV quan afirmava que l’obertura en diumenges i festius no comportaria cap impacte econòmic positiu”

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, participa hui en la Jornada organitzada per CC.OO. en la qual es va a debatre sobre els pros, contres, conveniència i conseqüències de les obertures en diumenges i festius. En concret, el representant d’EUPV intervé a les 11’30 hores en una taula juntament amb membres d’altres formacions polítiques, així com d’entitats veïnals i de consumidors. Per a Sixto, “es tracta d’una bona oportunitat per a posar de nou damunt de la taula que és necessari prioritzar els drets i la conciliació de la vida familiar i laboral dels i les treballadores enfront dels interessos de les grans superfícies”.

En aquest mateix sentit, el dirigent de la formació d’esquerres ha recordat que portem ja més d’un any des que canviara el color tant del govern autonòmic com el municipal i, no obstant açò, “tots els intents duts a terme han sigut fallits”. De fet, Sixto ha recordat que precisament la passada setmana es coneixia que el Jutjat del Contenciós Administratiu número quatre d’Alacant estimava la demanda que havien presentat tres centres comercials contra la decisió de l’actual Consell de no ampliar una Zona de Gran Afluència Turística a la resta de superfícies en 2015.

Cal recordar que al País Valencià, en l’actualitat, s’aplica una traducció de la Llei d’Horaris Comercials aprovada pel PP en 2013 i recolzada posteriorment pels ajuntaments de València i Alacant. “EUPV sempre ha defensat que la possibilitat d’obertura de les grans superfícies en diumenges i festius no solament no anava a tenir cap conseqüència positiva, cap impacte econòmic positiu, ni tampoc la creació de noves ocupacions sinó que, a més, anava a tenir uns efectes molt negatius per al xicotet comerç, que no competeix en igualtat de condicions”, ha dit.

Així mateix, el diputat valencià ha assegurat que la mesura impulsada en el seu moment per l’equip de govern del Partit Popular “l’única cosa que cerca és beneficiar a les grans empreses i superfícies en lloc de solucions i facilitar ajudes per a aquells xicotets empresaris que, desgraciadament, no compten ni amb els recursos ni amb la infraestructura necessària per a poder competir amb les grans superfícies comercials”.

“Des d’EUPV entenem que és responsabilitat d’un govern d’esquerres l’abordar els seus compromisos amb serietat i valentia i, per açò, és urgent que la Generalitat i els ajuntaments de les ciutats de València i Alacant es posen les piles en aquesta matèria abans que es condemne totalment al xicotet comerç a la seua completa desaparició”, ha conclòs Sixto, qui també ha demanat que mentrestant s’estudie la possibilitat d’engegar una taxa per la llibertat d’horaris i que el que s’ingresse es destine a ajudes per a potenciar el comerç de barri.

Related Articles

Back to top button