Esquerra Unida demana al nou ministre de Foment que paralitze l’avantprojecte d’ampliació de la V-30

Sixto: “Lamentem que s’opte per l’opció barata en lloc de la més sostenible i que menys impacte genere”

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha sol·licitat al recentment nomenat ministre de Foment, Íñigo de la Serna, que paralitze l’avantprojecte d’augment de capacitat i millores funcionals de la V-30, impulsat per la Direcció General de Carreteres i actualment en fase d’al·legacions, per considerar que s’ha elaborat sense haver arribat a un consens amb les diferents parts implicades i sense tenir en compte l’impacte de la mateixa. “La valoració que fem és molt negativa ja que considerem que s’han tingut més en compte les qüestions econòmiques, és a dir, fer unes actuacions abaratint al màxim els costos i afavorint en la mesura del possible el trànsit dels vehicles rodats mentre que s’estan obviant qüestions fonamentals com són la integració d’aquesta infraestructura en el territori amb el menor impacte possible i la millora de la mobilitat sostenible”, ha assegurat Sixto.

Cal recordar que es tracta d’una obra que afectaria tant a la ciutat de València com a diversos municipis limítrofs com són Quart de Poblet, Paterna, Mislata i Xirivella. Per al diputat valencià, “és una infraestructura destinada sobretot al trànsit rodat però que, per contra, no integra punts importants com són qüestions de circulació per als vianants, el trànsit d’altres mitjans alternatius com són les bicicletes o la millora del transport metropolità”.

En aquest sentit, -ha afegit Ricardo Sixto- “crida molt l’atenció que s’opte per construir nous ponts i aproximar els carrils de circulació a les zones urbanes en lloc d’optar per solucions que, potser no són tan barates, però que anirien més en sintonia amb el que s’ha fet en altres ciutats com Madrid i Barcelona”.

En concret, el dirigent de la formació d’esquerres s’ha referit a les actuacions realitzades a Madrid encaminades a soterrar la M-30 i que han contribuït a millorar la qualitat de vida de les localitats pròximes i dels propis residents de la capital. “A València, per contra, s’opta per no usar aquesta via i oblidar el pas subterrani que poguera permetre l’accés des de la V-30 directament cap a la A-3 i aproximar el trànsit rodat, mitjançant la construcció de més carrils, als habitatges i la construcció de nous ponts amb un impacte visual negatiu i de poca integració en el territori”, ha assegurat

Per açò, “esperem que el nou ministre de Foment done un gir a la seua política, canvie el tracte donat pel seu antecessor al País Valencià i valore un altre tipus de solucions consensuades”, ha conclòs Sixto.

Show More

Related Articles

Back to top button